Muzică live pentru un eveniment de business

Muzică live pentru un eveniment de business

Muzică live pentru un eveniment de business

Să organizezi un eveniment corporate, o ceremonie de premiere, o petrecere de Crăciun sau o decernare de premii nu este deloc simplu. În lumea de business, rezultatele contează, pentru că nimeni nu vrea să dea banii pe o petrecere așa și-așa, pe un eveniment mediocru sau mai rău, pe un fiasco.

Cele mai mari emoții apar în cazul petrecerilor de tip team building sau de final de an, atunci când managementul își dorește să sărbătorească reușitele împreună cu echipa, să anunțe noile obiective, să simtă că angajații sunt implicați, socializează și că se simt cu adevărat parte din companie. În acest caz, succesul depinde depinde în mare măsură de cât de bine potrivești divertismentul cu nevoile invitaților, pentru că distracția simulată nu păcălește pe nimeni. Imaginea angajaților care stau stingheri la mese și se uită la ceas, așteptând să plece acasă este opusul coeziunii pe care un eveniment de business ar trebui să-o reprezinte.

Indiferent de tipul de eveniment organizat, muzica este obligatorie, iar muzica live poate face ca seara să devină o experiență unică. Sunt multe aspecte de luat în considerare atunci când ești în căutarea unei formații de muzică live potrivite, care să-ți distreze invitații, dar care să fie suficient de flexibilă încât să se alinieze perfect cu brandul companiei.

Bineînțeles că te poți găsi inspirație în tematici și idei care te pot ajuta în organizarea unui eveniment corporate de succes, dar, în general, divertismentul în timpul unei petreceri de business are ca obiectiv principal să îi ajute pe oaspeți să socializeze și să se simtă bine. Cel mai important este să înțelegi mai întâi scopul evenimentului, ca să poți alege tipul de divertisment cu care nu vei da greș.

Ce fel de muzică și divertisment ar trebui să aleg la o petrecere corporate?

🟠Muzică ambientală. Este nelipsită la orice eveniment și are rolul de a introduce oamenii în starea de petrecere, de a socializa și de a încuraja conversațiile. Cele mai folosite sunt jazzul ușor sau muzica clasică, care conferă o anumită eleganță evenimentului, dar și muzică pop ambientală, în funcție de vârsta publicului, de tipul de petrecere corporate etc. În general, jazz-ul sau muzica clasică creează o atmosferă relaxantă și confortabilă, de care oaspeții se pot bucura. Muzica de fundal este folosită cu precădere atunci când sosesc invitații sau în timp ce se ia masa.

🟠Spectacol de muzică live. Elementul de spectacol al serii ar putea fi o trupă renumită, un cântăreț cunoscut și/sau o trupă cover care îi face pe oameni să-și abandoneze scaunele și să cucerească ringul de dans. În cadrul evenimentelor mari, muzica live este însoțită și de alte reprezentații, precum spectacole de Stand-Up Comedy, momente pirotehnice sau demonstrații cu dansatori profesioniști.

🟠Divertisment cu animatori. În general, animatorii sunt cei mai potriviți pentru petrecerile de copii. În cazul adulților pot anima petrecerea magicieni, caricaturiști sau dansatori, dar, de cele mai multe ori, aceștia sunt folosiți înainte de masă, la începutul programului, pentru a “încălzi” atmosfera. De asemenea, animatorii sunt cei mai potriviți în cadrul activităților de team building.

🟠Muzică veche Vrei să îți teleportezi invitații în altă epocă? Muzica veche poate fi o alegere bună dacă vrei să oferi evenimentului un aer rafinat și elegant și organizezi o petrecere cu dress code. Găsește o formație de cover care are un repertoriu muzical flexibil și generos și care poate interpreta live hituri celebre din trecut, acoperind cât mai multe genuri muzicale.

🟠Hituri noi&DJ

Chiar dacă angajezi un band de muzică live, acesta nu va cânta în continuu, iar dacă vrei ca energia să nu se evapore instantaneu când se face trecerea de la muzică live la cea ambientală, un DJ care întreține atmosfera este un must have. În plus, mulți angajați își doresc să asculte ultimele hituri muzicale ale momentului în varianta originală, să danseze sau să se bucure împreună pe noul “crush” muzical.

🟠Muzică pe care se poate dansa

O petrecere epică nu se poate întâmpla dacă toată lumea stă la masă. Un ring de dans gol este un semnal clar că lumea nu se simte bine sau suficient de bine încât să iasă la dans. O formație de muzică live, cu experiență solidă în interpretarea la nunți, petreceri private sau concerte va determina invitații să lase teama și reținerile deoparte și să încingă ringul de dans. Cel mai important aspect atunci când alegi o trupă cover este să știe să asculte, dar și să interacționeze cu publicul din fața sa. Când există o comunicare reală, prin intermediul muzicii live, oaspeții tăi vor avea experiențe autentice, iar distracția va veni natural, fără să fie forțată.

Exemple de evenimente corporate la care muzica live este un must-have

🟠Recepție cu cină și discursuri

Cele mai multe businessuri care organizează o recepție cu cină și discursuri sunt dornice să creeze o atmosferă aparte, plină de rafinament și eleganță. Prin urmare, o formație de cover cu experiență este mai mult decât obligatorie! Nu doar că membrii trupei își vor încadra perfect ținutele în dress code-ul evenimentului, dar vor alege și repertoriul potrivit și inclusiv vor găsi un volum potrivit și un playlist special, pentru o seară de neuitat.

De asemenea, ca trupa cover pe care o alegi trebuie să poată să interpreteze melodii din genuri muzicale diferite, care să se potrivească cu gusturile tuturor invitaților. Muzica live se poate folosi și înainte sau după discursuri, în cadrul activităților de premiere sau pentru a inspira angajații înainte de prezentarea rezultatelor atinse și ale obiectivelor viitoare.

🟠Petrecere pentru angajații companiei Prima întrebare la care trebuie să te gândești când organizezi o petrecere pentru companie este dacă invitații vor dori să danseze. Dacă răspunsul este da, atunci angajează o formație de muzică live. Găsește o trupă cu experiență și care poate să interpreteze orice melodie, indiferent de genul muzical și care poate să creeze atmosferă. Verifică atent recenziile acesteia și canalul de YouTube, ca să vezi ce se întâmplă și în cazul altor petreceri. Caută clipuri needitate, ca să verifici cum reacționează publicul la ce se petrece pe scenă. Un band profesionist de muzică live se poate adapta oricărui public și are capacitatea să aducă toată mulțimea de invitați pe ringul de dans.

🟠Petrecere de Crăciun și/sau de final de an Pentru astfel de evenimente, muzica live este de bază și vine cu energia extraordinară a artiștilor, transmisă către public, dar și cu posibilitatea de a te bucura de un moment complet și de a uni echipe și angajați prin momentele plăcute petrecute împreună.

Vrei să organizezi o petrecere corporate sau un eveniment de business memorabil? Cheamă-ne să-ți cântăm și să-ți încântăm invitații! Avem o experiențăcontinuă de peste 12 ani în participarea la evenimente private și de business și știm ce este nevoie pentru a transforma orice tip de eveniment într-o reușită. Sună-ne la 0724 545 372 sau scrie-ne pe contact@lifeonmars.ro!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Top