Idei geniale de teme pentru petreceri corporate.

teme petreceri corporate

Idei geniale de teme pentru petreceri corporate.

Indiferent că-i spui petrecere corporate sau petrecere pentru companie, pentru a fi o reușită înseamnă în primul rând alegerea temei potrivite în funcție de public, locație și bugetul disponibil.

De-alungul timpului temele pentru petrecerile corporate s-au diversifcat, împrumutându-se idei dintr-o țară în alta din nevoia de a veni cu ceva nou, în fiecare an sau cu fiecare ocazie.

O temă bine aleasă motivează invitații să fie prezenți și parte din petrecerea pe care o organizezi. Chiar tema petrecerii fiind subiectul cel mai des folosit în deschiderea conversațiilor (ice breaking).

Teme conferă unei petreceri unicitate și un context favorabil pentru amintiri plăcute. Invitații având impresia unei ocazii speciale, nu doar un alt coprorate party.

Inclusiv, în România putem vorbi de o istorie de cel puțin 12-14 ani de astfel de petreceri.

Petreceri cu invitați de la 50 la 5.000+, în care organizatorii s-au folosit de toate domeniile (filme, istorie, cultură, muzică, etc.) pentru a conferi elemente unice fiecărei petreceri în parte.

Noi am adunat din experiența noastră, ne-am documentat suplimentar și o să continuăm să facem acest lucru periodic pentru a crea cea mai mare listă de teme pentru petreceri corporate.

Participând ca trupă cover la foarte multe petreceri corporate, dar și analizând alte petreceri reușite la care noi n-am fost prezenți am identificat mai multe categorii de teme pentru aceest gen de petreceri:

1. Lifestyle landmarks: oldies but goodies: 30s – 90s

Una dintre cele mai intens utilizate surse de inspirație pentru teme de petrecerii, perioadele de timp cu influențe puternice în modă, muzică, filme și în general în stilul de viață al societății.

De-alungul timpului au fost organizate inclusiv la noi în țară, foarte multe petreceri în jurul anilor 80, să zicem. Unde invitații veneau îmbrăcați conform acelei perioade să danseze și să se distreze pe muzica anilor 80.

Pe lângă faptul că alegerea costumației este o adevărată provocare pentru invitați, tot contextul dat de temă este și o călătorie în timp pentru toți cei prezenți.

Indiferent de perioada aleasă, poți duce petrecerea la un alt nivel folosindu-te de multe alt elemente pe care le ai la îndemână destul de ușor:

petrecere corporate retro
 • Pregătirea unui decor pentru locația petrecerii conform perioadei;
 • Integrarea unui discurs al unui personaj reprezentativ din acea perioadă;
 • Suprinderea invitațiilor cu un moment artistic relevant: dansuri, melodii, scenă de teatru;
 • Amintiri: photo booth, cadouri, concursuri.

2. Inspirat din filme: James Bond, Great Gatsby, Grease

O altă sursă importantă de inspirație pentru temele de petreceri corporate o reprezintă industria filmului.

James Bond, Great Gatsby, Grace sunt doar câteva exemple de filmele foarte apreciate care pot reprezenta surse de inspirație pentru alte teme de petreceri corporate.

În mod similar cu petrecerile inspirate din modă (lifestyle landmarks) nivelul la care personalizezi petrecere, depinde doar de tine ca organizator.

Impactul pe care-l are o petrecere atent personalizată asuptra invitațiilor este similar cu eforturile de brand-ing în comunicarea coporatistă.

Muzica, costumația, decorul, momentele artistice și alte surprize conectate 100% la tema aleasă pentru petrecere vor face diferența.

De exemplu: pentru o petrece James Bond, alege ori o locație foarte modernă ori ceva clasic și elegant.

În mod similar alegi mai departe muzica, modernă sau clasică, ținuta casual sau elegantă, trupa dans modern sau cuplu de dansatori profesioniști (vals).

Petrecere corporate James Bond

3. În funcție de sezon: Summer, Garden, Pool, Winter at the beach

Fiecare sezon aduce noi oportunități pentru petrecerile corporate. Exploatând faptul că organizarea unei petreceri în funcție de sezon este constrânsă de o perioadă de timp limitată, poate fi un mare succes în atragerea invitaților.

Dacă petrecerea corporate pe care o pregătești are loc în iunie, de exemplu, poți alege teme cum ar fi: vară în grădină sau pool party.

Dacă petrecerea are loc în septembrie sau octombrie poți merge către petreceri pentru dezgustat vin sau must și ca locație să alegi cramele unor domenii celebre.

Petrcere corporate pe plaja

4. Carnaval / Bal / Roly Playing

De la un simplu carnaval mascat, la balul venețian, la schimbul de roluri între invitați și până la jocul „Cine sunt eu”?.

Acestea sunt doar câteva idei perfecte pentru tema unei petreceri corporate în care invitații vor fi nevoiți să interacționeze unii cu ceialalți.

Și mai multe idei poți găsi urmărind evenimentele muzicale și culturale, recunoscute la nivel internațional:

 • Carnavalul de la Rio;
 • Carnavalul din Venetia;
 • Festivalul George Enescu;
 • Recitalurile Operei din Viena;
 • Festivalul muzicii pe gheață;
 • Eurovision.

5. Genul de muzică: Flamingo, Salsa, Cha-Cha, Merengue

Muzica fiind piesa centrală a oricărei petreceri, reprezintă o sursă de inspirație pentru tema unei petreceri corporate.

De la Flamingo la Vals, de la muzică clasică la muzică instrumentală, oricare poate fi un izvor de idei pentru petreceri de neuitat.

În funcție de preferințele invitaților alegi muzica, iar muzica potrivită o poți alege inspirându-te din filme muzicale de succes:

 • Moulin Rouge;
 • Cabaret;
 • My Fairy Lady;
 • Mary Poppins;
 • videoclipuri ale unor melodii celebre.

Un alt loc în cate te poți uita mai în detaliu pentru o temă unică sunt spectacolele și reprentațiile școlilor dans și muzică.

Se pot organiza zeci de petreceri diferite pe aelaș stil de muzică, diferența fiind făcută de buget, detalii și nivelul de personalizare al petrecerii.

Poți organiza concursuri de dans sau reprezentanții ale celor profesioniști în cadrul petrecerii pe care o organizezi, pentru a integra și mai mult pe toată lumea în atmosferă.

flamenco-female-dancer-silhouette
flamenco-couple-dance
flamenco-couple-dancing
flamenco-dancers-sexy-couple-silhouettes
flamenco-female-dancer-silhouette-with-raised-right-arm
female-flamenco-dancer

6. Cultură / Istorie / Design: Vintage, Minimalist

Odată cu trecerea timpului dar și datorită globalizării, a fost dezvoltat un adevărat calendar al sarbătorilor internaționale cum ar fi:

 • Ziua Copilului;
 • Noaptea Muzeelor;
 • Ziua internațională a dansului.

Astfel de ocazii speciale pot fi folosite ca surse de inspirație pentru teme de petrceri corporate.

Urmărind evenimente de acest gen te poți inspira cu ușurință nu doar în privința temei, dar și a locației, decorului sau a playlist-ului pentru petrecere.

7. În funcție de locație: La piscină, o seară la Casino, petrecere în localuri cu speficic tradițional (petrecere stil irlandez, petrecere muzică orientală)

În funcție de locația disponibilă sau de locul unde se dorește să fie organizată petrecerea poți alege și tema acesteia.

Petrecerile cu specific tradițional sunt des folosite în companiile cu personal care provine din mai multe țări sau care desfășoară activități în mai multe state.

Acest gen de evenimente este un mix între o petrecere clasică și un schimb cultural.

În această situație este vorba despre petreceri prin care organizatorul își propune să înlesnească scoializarea și dezvoltarea relațiilor între invitați.

8. Karaoke clasic sau pe trupe:

Poți organiza o petrecere corporate în jurul unui concurs de karaoke individual sau pe trupe.

Petrecerile Karaoke nu sunt o noutate pentru nimeni. Dar Karaoke pe trupe este altceva. Invitații fiind nevoiți să se organizeze dinaintea petrecerii va motiva pe toată lumea să se implice 100%.

Să facă pregătiri, să-și aleagă costumația, sau să-și facă un moment de intrare pe scenă. Toate acestea crează contexte favorabile pentru amintiri de neuitat ce vor fi asociate cu petrecerea organizată de tine.

Doar imaginează-ți pentru puțin timp cum ar arăta: Back Street Boys, N Sync sau Spice Girls intrepretate de către invitați pe o scenă cântând și dansând asemănător interpreților.

Petrecere corporate Karaoke

Dacă vrei să le complici și mai mult lucrurile, pune-i pe invitați să-și desemneze unii altora o trupă pe care s-o interpreteze și să-și dea note reciproc.

Tot în aceeași ideea de-a complica lucrurile poți crea tu o listă din care invitații să aleagă trupa favorită folosind artistii ce interpretează în alte limbi decât română, engleză sau franceză.

N-or să fie puține răsete când cineva care nu știe germană va trebui să cânte în această limbă. Doar de ei depinde cât timp se vor face glumea pe seama unui astfel de moment.

9. Personal: copilărie, istoria companiei, țările în care este compania.

Leagă petrecerea de copilăria invitațiilor, de istoria companiei sau de țările în care aceasta își desfășoară activitatea.

Acest gen de petreceri exprimă cel mai mult o notă personală, un respect aparte față de invitați sau o legătură stransă cu compania și management-ul acesteia.

Acest gen de petreceri corporate este potrivit pentru aniversări speciale ale companiilor în care se celebrează reușite sau povestea companiei de la început și până în prezent.

Concluzie

Am organizat temele pentru idei de petreceri corporate pe categorii pentru a le putea urmări mai ușor atunci când vrei să faci alegerea potrivită.

Fiecare categorie poate avea foarte multe exemple, pe care le vom actualiza periodic. În mod similar și categoriile de teme.

Ți-am pregătit și câteva idei pentru cadouri corporate, utile pentru femei și bărbați.

Dacă pregătești o petrecere corporate îți recomandăm să citești cu atenție „Sfaturi utile pentru oganizarea unei petreceri corporate„.

Așa că dacă ai idei de teme de petreceri corporate pe care noi nu le-am menționat sau observi o categorie pe care noi am omis-o, te rog să ne spui.

Folosește secțiunea de comentarii, scrie-ne pe Facebook sau pe mail la adresa: contact@lifeonmars.ro

Pentru o petreceră perfectă ai nevoie de trupa cover Life On Mars la evenimentul tău. Contactează-ne acum!

Share this post

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Top