Teme pentru petreceri de Crăciun în birou sau într-un local

petrecere de crăciun corporate

Teme pentru petreceri de Crăciun în birou sau într-un local

Luna cadourilor nu putea incepe fără să scriem despre petrecerile de Crăciun (Christmas Parties) pentru companii.

Fie că organizezi într-o firmă mică sau mare, în sediul vostru sau înafara lui, în acest articol o să găsești idei interesante despre corporate christmas parties.

1. Maraton de filme

În mod evident doar uitându-ne la nume, ne dăm seama că este mai mult despre văzut filme, decât despre petrecut propriu-zis.

O activitate obișnuită pentru sezonul rece fiind un mod atractiv de a-ți petrece timpul înăuntru (indoor).

Cu ocazia Crăciunului un astfel de maraton poate avea tema Crăciunului sau orice altă temă. Un movie marathon pe tema Crăciunului nu înseamnă doar seria „Singur acasă (Home Alone).

Sunt multe alte filme care merită văzute cum ar fi: The Grinch, Holiday Affair, Polar Express sau Four Christmases. Uite aici o listă cu 55 de filme de vizionat la o astfel de petrecere.

Maratonul de filme este o modalitate mai intimă de-a petrece Crăciunul cu colegii de la locul de muncă. Aveți ocazia să interacționați și să socializați într-un alt context, decât cel profesional.

2. Crăciunul internațional

Numele este destul de sugestiv. Poate cea mai bună idee pentru un corporate christmas party atunci când vorbim de un colectiv internațional.

Intercultural Christmas party este o călătorie culturală și istorică în țările care sărbătoresc Crăciunul.

O seară în care fiecare țară trebuie să-și reprezinte obiceiurile sub o formă sau alta și să se distreze împreună.

E un schimb de experiență în contextul Crăciunului, într-un moment în care cu toții avem o stare de spirit mai bună.

Dacă alegi această temă, trebuie să ai în vedere dacă în colectivul vostru se află și persoane adepte ale religiilor care nu sărbătoresc Crăciunul cum ar fi: iudaică, mozaică, sau musulmană.

3. Atelierul lui Moș Crăciun

Transformă locația petrecerii, fie în sediul companiei sau înafară, în atelierul lui Moș Crăciun.

Decorează încăperea cu obiecte realizate anterior de către toți invitații la petrecere, pentru a-i face să simtă cât mai mult ca fac parte din tot ce se va întâmpla..

Angajează sau solicită-le unor colegi să se îmbrace în Moș Crăciun și ajutoarele lui. Stabiliți împreună câteva probe amuzante prin care invitații vor fi nevoiți să le treacă.

Mai departe, petrecerea poate continua ca orice altă petrecere sau folosind una dintre celelalte idei din acest articol.

4. Pulover-ul urât

O idee amuzantă care presupune și implicarea tuturor invitaților. Fiecare este obligat să-și creeze un pulover cu tema Crăciunului, dar cât mai urât posibil.

Participanții pot folosi orice tip de materiale pe care să le adauge unui pulover existent.

Pentru a pune în valoare creațiile poți organiza o paradă a puloverelor sau să aduci un photobooth unde toată lumea să se poată poza.

ugly christmas sweater3
ugly christmas sweater from https://uglychristmassweaterkit.com

Bineînțeles, decorează încăperea în care va avea loc petrecerea, iar ținuta casual impusă de purtarea puloverelor va transforma petrecerea de Crăciun într-una cu totul altfel.

Mai departe, poți îmbina cu Kararoke de colinde, eventual chiar în altă limbă. Acest lucru îl poți face individual sau pe echipe. Tu alegi în funcție de colectivul din care faci parte.

5. Crăciunul în Iulie (Crăciunul Invers)

Una dintre preferatele noastre poate și că presupune ca totul să fie pe dos. Deși este luna decembrie, frig și multă zăpadă, petrecerea poate fi ca la mare pe plajă.

Cum? Foarte simplu.

În loc ca tema petreceri să fie în jurul bradului, cadourilor sau a lui Moș Crăciun, petrecerea va fi una de tip beach party. Decorează locația asemănător unui bar din America de Sud.

În loc să consumați vin fiert sau băuturi tari, pregătește Mojito, Pina Colada, Mai Tai, sau Margarita. Vezi aici mai multe cocktail-uri tipice sezonului de vară pe care le-ai puatea folosi pentru o astfel de petrecere.

Costumația trebuie să fie ca una pentru o petrecere pe plajă. Pe scurt, regula este: afară e luna iulie.

E o modalitate prin care îi poți surpinde pe invitați și să-i scoți puțin din atmosfera sărbătorilor de iarnă, care cu fiecare an începe tot mai devreme.

Oamenii au nevoie să iasă din monotonie, ca să poată aprecia toate lucrurile din jurul lor într-o notă mai bună.

6. Concurs de talente de Crăciun

O alegere bună atunci când ai un buget foarte mic.

Concursul de Talente este un mix între o petrecere Karaoke și show-urile de entertainment „Românii au talent”. Marele avantaj este ca atracția petrecerii sunt chiar invitații.

În loc doar să cânte invitații anumite melodii ca la orice petrecere Karaoke, invitații îți pot promova un talent printr-un număr artistic.

Reprezentările se pot organiza individual sau pe echipe, având sau nu posibiltatea de-a alege ce anume să facă fiecare.

Talent-Show Corporate Christmas Party

Recomandarea noastră ar fi să faci o combinație. Să-i pui să propună posibile numere artistice de interpretat pe scenă și apoi să le tragi la sorți pentru a le atribui tuturor.

Astfel, nu omori creativitatea individuală, dar te poți asigura de o seară cu multe râsete despre care se vor face glume pănâ cel puțin la următoarea petrecere de Crăciun.

8. Cel mai „prost” cadou de Crăciun

O idee foarte bună pentru colectivele bine închegate, în cadrul cărora colegii se cunosc de mult timp.

Atenție, această temă de petrecere de Crăciun poate fi și o sabie cu două tăișuri. Ceea ce pentru uni poate fi extrem de amuzant, nu este neapărat și pentru ceilalți.

Nu sunt puține cazurile, pe care cu toți le-am trăit, în care simțul umorului al unora a dus la neînțelegeri sau chiar la mai rău.

Un secret Santa in care invitații în loc să cumpere un cadou util sau o surpriză pentru destinatar, vor face exact inversul.

Vor încerca să cumpere cel mai puțin adecvat sau util cadou pentru persoana desemnată. În timpul petrecerii, când vor fi împărțite cadourile fiecare va trebui să explice de ce a ales cadoul respectiv.

8. Moș Crăciun a înebunit

O petrecere de Crăciun interzisă minorilor.

Toată lumea se va îmbrăca în Moș Crăciun sau Crăciunițe, dar cu fețele deghizate.

Liber pentru toată lumea la: alcool, dans și multe săruturi.

Pentru a încinge atmosfera, crează un loc special în care invitații se pot distra stând la poze în diferite posturi.

Este o petrecere de Crăciun ce poate fi organizată mai bine in-house și nici nu presupune un buget foarte mare.

Din nou invitații fiind piesa centrală a petrecerii nimeni nu va mai avea așteptarea unor momente artistice deosebite ce presupun un buget pe măsură.

Mare girjă ce se va întâmpla cu pozele de la petrecere începând cu a-2-a zi.

Concluzie

Toate aceste idei le-am adunat din petrecerile la care am participat din 2010 până în prezent.

Dacă ai organizat petreceri de Crăciun folosind alte idei sau teme decât cele prezentate de noi în acest articol, te rugăm să ne scrii, să le adăugăm.

În cazul în care vrei o petrecere de Crăciun completă, ai nevoie de Trupa Life On Mars să-ți energizeze invitații și să-i facă să se simtă perfect pe ringul de dans.

Urmărește sfaturile noastre pentru petreceri perfecte, abonându-te la newsletter prin formularul din sidebar.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Top