Top 10 idei pentru a organiza un eveniment corporate de succes

Top 10 idei pentru a organiza un eveniment corporate de succes

Top 10 idei pentru a organiza un eveniment corporate de succes

În general, evenimentele corporate au o reputație proastă, iar din acest motiv, trebuie ca petrecerea de business pe care o organizezi să fie una de succes și nu doar una în care s-au cheltuit bani fără sens. Evenimentele corporate nu sunt la fel de ușor de organizat, deoarece este foarte posibil să întâmpini mult mai multe obstacole, cum ar fi aprobarea bugetului sau regulile impuse de resurse umaneori viziunea companiei, fapt care poate limita considerabil paleta de activități. Spre deosebire de evenimentele private, precum o petrecere de nuntă, deciziile legate de petrecerile de business nu depind doar de tine și echipa ta.

Un eveniment corporate este motivul excelent pentru a-i încuraja pe colegii de muncă să se reunească în afara programului de lucru. Este un eveniment de socializare, în primul rând, în care oaspeții au ocazia să comunice în afara biroului. Mâncarea și băutura sunt vedetele unui astfel de eveniment, iar organizatorii au din acest motiv grijă să servească oaspeților băuturi de calitate și gustări delicioase. În funcție de scopul evenimentului, petrecerea corporate poate să fie mai mult sau mai puțin formală, dar sunt unele lucruri care sunt universal valabile, indiferent de tipul de eveniment.

Planificarea atentă și locația corespunzătoare sunt lucruri esențiale pentru orice eveniment bine executat. Chiar dacă ești un organizator experimentat sau unul novice, iată câteva idei și sfaturi pentru mai multă inspirație!

5 pași esențiali în planificarea un eveniment corporate

✅Planifică-ți atent bugetul evenimentului

Când planifici bugetul petrecerii, trebuie să te asiguri că ai luat în considerare următoarele lucruri: locație, decorațiuni, mâncare, băutură, personal, muzică, aranjamente de călătorie și cazare, bilete și invitații. În plus, ai nevoie de partea de promovare și sponsorizare, atunci când planifici un eveniment corporate deschis, de tip conferințe, unde mulți participanți vin din exterior.

✅Alege locația potrivită

Asigură-te că locația se potrivește cu tonul evenimentului și asigură-te că este disponibilă pentru data și ora pe care le-ai ales. În cazul în care o rezervi din timp, este posibil să poți negocia mai bine costurile de închiriere.

✅Stabilește tema, decorul și divertismentul pentru eveniment

Tema trebuie aleasă încă de la bun început, deoarece îți va ușura deciziile viitoare legate de decor, divertisment, mâncare și băutură.

✅Alege mâncarea și băutura în funcție de ora evenimentului

Ia în considerare întotdeauna momentul evenimentului atunci când decizi ce fel de mâncare și băutură să servești. Prânzul și după-amiaza sunt momente în care oaspeții se așteaptă să fie mâncare la evenimentul la care participă. Însă, la un eveniment care începe dupa ora 20:00 nu este obligatoriu să fie mâncare, dar poți opta pentru niște gustări.

✅Atenția la detalii face diferența!

Trebuie să acorzi mare atenție tuturor detaliilor fiindcă nu știi ce se poate întâmpla în timpul evenimentului. Ocupă-te de organizarea personalului, organizarea meselor, sortarea parcărilor și vestiarelor, mai exact, de toate detaliile care țin de logistica evenimentului. Organizarea de calitate face diferența dintre o petrecere așa și așa și una grozavă.

Top 10 idei creative pentru organizarea unui eveniment corporate de succes

Creează un clip video cu invitații tăi

Dacă evenimentul marchează aniversarea companiei sau un prag important în dezvoltarea acesteia, un clip urmărit de toată lumea, care să spună o poveste, poate fi un moment emoționant și apreciat de toți. Selectează un număr de invitați, care să apară în fața camerei câteva minute, să răspundă la întrebări și să povestească despre traseul lor profesional și despre cum interacțiunea cu serviciile și produsele companiei le-a transformat viața. Aceștia pot fi și clienți, și parteneri de business, dar și angajați. Clipul poate fi postat ulterior și în online,reprezentând o investiție care va deveni din ce în ce mai apreciată în timp.

Indiferent de originea companiei, susține afacerile locale

Chiar dacă business-ul are sediul general în altă țară, poți alege să colaborezi în organizarea evenimentului doar cu afaceri locale și chiar cu unele mici, la început de drum. Poți alege să dăruiești cadouri artizanele participanților de la mici producători, să alegi gustări și dulciuri produse chiar în orașul unde organizezi evenimentul, să cumperi vin de la o cramă din apropiere ș.a.m.d. Aceste lucruri vor susține comunitatea locală, care-ți va aprecia gestul și-ți va susține afacerea.

Găzduiește un mic spectacol de teatru

Poveștile adevărate spuse în direct sunt convingătoare, amuzante, le provoacă partenerilor de afaceri gânduri și emoții. De asemenea, clienții ar putea învăța multe despre ei înșiși, despre creativitatea lor și despre lumea din jurul lor. Este o idee de eveniment corporate despre care participanții vor vorbi în următorii ani, mai ales că un moment artistic, pe o temă inspirată, poate fi unul complet inedit.

Un eveniment virtual altfel

Conferințele virtuale sunt deja o obișnuință și sunt mult mai dificil de organizat din perspectiva participării active a invitaților. Atenția este mult mai volatilă și de aceea, poți alege un eveniment hibrid, cu participare fizică și online. Ca să-ți menții audiența atentă pe tot parcursul evenimentului, este important să le oferi toate motivele. Crează mici trailere pentru fiecare participant, înainte de intervenția propriu-zisă, folosește-te de muzică și încearcă să creezi un eveniment cât mai dinamic cu putință, care să includă multe sondaje, întrebări și intervenții de tip discurs limitate la 5 minute, pentru a nu plictisi audiența online.

Eveniment corporate de tip vizită

Poți include activități care includ multă adrenalină cu unele mai puțin intense, în funcție de participanții la eveniment. În cazul în care compania ta are o unitate de producție, poți crea mici evenimente și training-uri la fiecare etapă, iar petrecerea propriu-zisă poate fi la finalul unei zile pline de învățare și activități diverse.

Organizează un carnaval culinar

Pentru mulți oameni mâncarea este cea mai bună parte dintr-un eveniment. Cateringul combină noutatea și mâncarea de înaltă calitate. Recomandat ar fi să aduci mâncare din mai multe localuri renumite pentru a surprinde oaspeții. De asemenea ai opțiunea să ceri ca mâncarea să fie în temă cu evenimentul sau pur și simplu poți să ai încredere în bucătari și îi lași să-ți ofere cea mai bună mâncare din meniu. Dacă ai bugetul necesar, o altă idee bună ar fi să închiriezi câteva food truck-uri cu specialități culinare din toată lumea.

Plănuiește un eveniment cu animale de companie

în cazul în care compania ta acceptă deja animale de companie la locul de muncă, de ce să nu fie invitați și la petrecere? Până la urmă, acestea pot fi punctul culminant al zilei.

Rezervă o sală de jocuri

Jocurile nu vor fi niciodată doar pentru copii! Alegerea unui astfel de loc pentru un eveniment corporate poate fi un real succes.

Eveniment de tip cazino

Jocurile de societate se joacă de cele mai multe ori pe echipe, astfel, reprezintă soluția ideală pentru a crea o conexiune aparte între colegi. Există jocuri clasice, precum Monopoly, care sunt potrivite pentru toate vârstele, în plus, jocurile de societate clasice și cele de noroc creează o atmosferă nostalgică, iar o ruletă poate încinge spiritele.

Petrecere karaoke

O petrecere karaoke poate fi oidee distractivă, la care pot participa toți angajații companiei. Pentru o experiență completă, rezervă o formație de cover care să interpreteze melodiile live și să susțină curajoșii pe partea de interpretare.

De ce să alegi muzica live pentru evenimentul tău corporate? 

Întrucât crează o atmosferă complet diferită, muzica live va fi întotdeauna peste un DJ, atunci când vorbim despre o trupă completă care conține vocaliști, instrumentiști, etc. Desigur că fiecare își va alege forma de muzica pe care o consideră potrivită evenimentului, fie că este o trupă de cover, un DJ sau ambele. Muzica live are capacitatea de a transcende generații și genuri muzicale, transformând orice eveniment corporate într-o amintire de neuitat pentru participanți.

Trupa de cover Life On Mars este formată din muzicieni profesioniști, dedicați și talentați, cu ani de experiență și multe participări la zeci de petreceri corporate, astfel încât că o sa ai parte garantat de muzică live și divertisment de calitate la evenimentul companiei tale! Scrie-ne pe contact@lifeonmars.ro sau sună-ne la 0724 545 372 sau la 0741 656 593!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Top