Muzica potrivită evenimentului tău privat

Muzica potrivită evenimentului tău privat

Muzica potrivită evenimentului tău privat

Botezul, nunta, petrecerea de cununie sau de logodnă, toate sunt momente speciale din viața unui cuplu și a oricărei familii. Oricine își dorește ca fiecare eveniment pe care îl organizează să fie cât sau chiar cel mai reușit, ca toți invitații să se simtă extraordinar de bine și ca efortul organizării unei petreceri private să merite la final.

De aceea, totul trebuie stabilit din timp, cu atenție la detalii și răbdare. Planificarea unei petreceri presupune foarte multe elemente diferite, printre care alegerea unui loc de desfășurare, stabilirea unei liste de participanți și trimiterea invitațiilor, alegerea meniurilor și a decorului, aranjarea meselor, estetica generală care va predomina la petrecere, opțiunea pentru o formație de muzică live și/sau un DJ, dar și posibilitatea de a le oferi invitaților tăi divertisment de calitate, într-o formă sau alta. Chiar dacă ai planificat inclusiv momente de stand-up comedy sau trupe de dans care să încingă atmosfera, vei avea întotdeauna nevoie de o trupă de muzică live, pentru a da savoare unei nopți de petrecere care ține până dimineața.

Muzica este, de altfel, cea mai apreciată și mai așteptată formă de divertisment: creează atmosfera relaxantă sau energică și încurajează invitații să participe, să devină un tot unitar, fapt care contribuie în final la sufletul și culoarea unui eveniment. Este atât de importantă, încât și filosofii au punctat valoarea ei. Shopenhauer spunea că “muzica este însăşi copia voinţei…De aceea efectul muzicii este mai puternic şi mai pătrunzător decât acela al altor arte, pentru că ele vorbesc numai de umbre, în timp ce muzica vorbeşte despre lucru ca atare.”

Din această perspectivă, alegerea unei formații de cover potrivită va face, în cele din urmă, o diferență semnificativă. Chiar dacă te-ai orientat către topul formațiilor de muzică live pentru nuntă, înainte de a face o alegere, trebuie să să ai o imagine clară despre ce anume îți dorești în materie de muzică și divertisment.

Fiecare eveniment privat este special, indiferent dacă este vorba despre botez, petrecere aniversară sau o revedere cu colegii de liceu sau facultate.O alegere neinspirată, pe grabă, care se bazează pe primul band de nuntă care-ți iese în cale, poate să te coste prea scump pentru rezultatul final. Sunt câteva criterii esențiale, indiferent dacă optezi pentru muzică live și/sau un DJ. Multe dintre acestea se raportează, în primul rând, la tipul de eveniment și la tema predominantă a acestuia. Însă, în cele din urmă, este vorba despre a înțelege ce vor invitații tăi și cum poți transforma un eveniment privat carepoate nu promite mult, într-unul cu adevărat special. Muzica la un astfel de eveniment ar trebui să fie pe placul tuturor invitaților, astfel încât aceștia să se simtă incluși în poveste, ca parte integrantă a acesteia.

Tema generală a evenimentului și locul de desfășurare

Ca să alegi muzica perfectă pentru petrecerea ta, înainte de toate trebuie să ții cont de natura evenimentului. Sărbătorești ceva anume? Este o petrecere aniversară? O petrecere corporate sau un eveniment restrâns, de familie? Este pentru copii, tineri sau seniori? Tema, de altfel, dictează ce tip de muzică merge cu evenimentul tău.

O petrecere în care invitații sunt diferiți, din generații mixte, ar trebui să aibă muzică variată, cu melodii clasice, cât și moderne, iar formația de muzică livepe care o alegi ar trebui să se poată alinia așteptărilor tale. De altfel, ar trebui să fie în stare și să-ți facă recomandări specifice, astfel încât să nu fie nevoie să stabilești tu playlist-ul și să te gândești la toate gusturile muzicale ale invitaților tăi.

Tema și scopul petrecerii sunt cele mai importante, întrucât ar putea fi nepotrivit să alegi melodiile live mai explicite, spre exemplu, în cazul în care locul respectiv găzduiește petrecerea de botez a unui copil sau aniversarea a 50 de ani de căsătorie a unui cuplu respectabil. Dacă petrecerea este una elegantă, organizată în special pentru un grup de persoane mai în vârstă, s-ar putea ca aceștia să nu se aștepte să audă muzică trap, de exemplu, pe parcursul serii.

La petrecerile de nuntă, din ce in ce mai des există cupluri care fac o listă de melodii pe care nu doresc să le audă, pe baza gusturilor și preferințelor personale. Ar trebui să te gândești că unele melodii ar trebui evitate, iar unele locații nu se pretează tuturor tipurilor de muzică. În cadul discuției inițiale cu formația de nuntă sau cu o formație care poate cânta la evenimentul tău privat sau de business, este bine să le spui membrilor trupei de la început ce-ți dorești de la ei.

Unele locații și chiar anumite orașe mai mici, în aceeași măsură, pot avea restricții cu privire la intensitatea cu care poate fi ascultată muzică după o anumită oră. Din acest motiv, este important să te informezi din timp dacă locul unde vrei să-ți desfășori evenimentul impune astfel de restricții și, implicit, să acționezi în consecință. Însă o formație de muzică live experimentată este foarte posibil să te poată scuti de altfel de neplăceri, deoarece va veni cu propria echipă de sunet, care va putea seta nivelul necesar de volum și condițiile optime pentru concertul de muzică live de care vă veți bucura tu și invitații tăi.

Ce invitați vin la evenimentul tău privat?

Invitații reprezintă cea mai importantă variabilă de care trebuie să ții cont atunci când alegi muzica pentru evenimentul tău. O formație de muzică live va asigura o experiență memorabilă, clipe plăcute de relaxare și distracție.

Iar acest lucru înseamnă că poate este momentul să lași deoparte gusturile personale, cel puțin pentru o seară, și să accepți și tipuri de muzică apreciate de majoritate. Cum știi ce fel de muzică se potrivește invitaților tăi? Cel mai simplu mod de a răspunde la această întrebare este să iei în considerare intervalul de vârstă al acestora.

În general, oamenii preferă acele melodii care au fost populare în perioada adolescenței lor și în jurul vârstei de douăzeci-douăzeci și cinci de ani. De asemenea, și melodiile actuale, în vogă, sunt de obicei iubite, însă nu uita să incluzi și melodii clasice, care se aud, de obicei, la diferite de petreceri. În plus, chiar dacă nu ești amator de folclor, câteva melodii populare interpretate de un band de coveruri care abordează și muzică rock, vor suna complet diferit față de cele interpretate de un artist de muzică populară.

De asemenea, trebuie să ții cont și de zona geografică. La un eveniment privat din Constanța, invitații se pot aștepta și la muzică specifică zonei, precum melodii machedonești sau cu influențe turcești, grecești, tătărești etc. Alege o formație de muzică live care are în repertoriu cât mai multe genuri muzicale, dar ține cont că pentru genurile nișate, cel mai bine este să folosești DJ-ul care va întreține atmosfera dintre reprizele de muzică live.

Cât de mare este evenimentul pe care îl organizezi? 

Tipul de muzică pe care îl alegi pentru evenimentul tău ar trebui să se potrivească atât cu vârsta invitaților, cât și cu numărul acestora. Spre exemplu, muzica electronică, zgomotoasă, care se pretează la evenimente cu mii de oameni, s-ar putea să nu se potrivească unei petreceri al cărei cadru este unul mai intim, mai liniștit, cu mai puține persoane. În mod similar, muzica jazz, lentă, sau melodiile clasice, liniștite sunt nepotrivite unei petreceri aniversare de majorat sau un Sweet 16.

Evenimentele mari și extinse, așa cum sunt petrecerile de nuntă, cu foarte mulți invitați, au nevoie de un band de muzică live care poate interacționa cupublicul și poate crea momente în care toată lumea se ridică de pe scaun . De aceea, este bine să alegi o formație de coveruri în funcție de dimensiunea și tipul evenimentului.

Viziunea ta și propriile dorințe

Dacă ai o melodie preferată care se regăsește în repertoriul trupei, pe care vrei să o auzi neapărat în timpul evenimentului, asigură-te că vei transmite acest lucru, ca bandul să poată include melodia într-un moment special, de care să te poți bucura. Bineînțeles că poți solicita și melodia în varianta originală DJ-ului, dar artiștii de muzică live cântă altfel și pot crea un moment cu adevărat special. Orice melodie interpretată live are un impact mult mai mare asupra invitaților tăi, deoarece atmosfera creată este una mai emoționantă și mai autentică .

Dinamica evenimentului

Ceea ce se va întâmpla la eveniment ar trebui să fie în concordanță cu tipul de muzică de pe fundal, iar o formație de muzică live pentru nunți și petrecerise poate ocupa, fără nicio problemă, de acest lucru. Muzica influențează modul în care oamenii nu doar se simt, ci și modul în care se comportă, de aceea este important să știi cum să folosești tipul și tempo-ul de muzică astfel încât să creezi emoțiile și să obții reacțiile dorite din partea invitaților.

Acest lucru înseamnă că muzica va trebui ajustată pe parcursul evenimentului în funcție de ceea ce se întâmplă în acel moment, iar un band cu experiența va ști să facă acest lucru.

În concuzie, muzica joacă un rol unic și contribuie esențial la succesul oricărui eveniment privat. Creează atmosferă, ambianța generală, influențează starea de spirit a invitaților și îi invită la dans, la socializare și chiar laconectare. Nu uita, succesul unei petreceri este definit în cea mai mare parte de modul în care invitații vor fi satisfăcuți de experiența muzicală, ceea ce înseamnă, implicit, că trebuie să acorzi o atenție deosebită acestui aspect.

De aceea, nu este recomandat să te ocupi de această etapă la sfârșitul procesului de planificare. Muzica trebuie aleasă în funcție de locație, de tematica și dimensiunea evenimentului, chiar imediat după stabilirea acestora, pentru a se potrivi perfect cu estetica generală și alte elemente. Formația trebuie să se potrivească perfect în decorul general și să se integreze natural în estetica evenimentului.

Când vine vorba de prețul unei formații de muzică live, acesta diferă în funcție de mai multe criterii. Deși să alegi o trupă cover te costă mai mult, calitatea oferită este una superioară față de muzica înregistrată. Un band de muzică live interacționează cu invitații tăi, iar atmosfera este una de concert și sărbătoare. Permite chiar și momente cu anumiți invitați, melodii personalizate, cântate într-un registru stilistic unic și un playlist care poate acționa ca un adevărat magnet către ringul de dans.

În cele din urmă, înainte de a opta pentru o anumită trupă de muzică live, asigură-te că știi ce-ti dorești de la eveniment și cum ai vrea ca bandul să contribuie la îndeplinirea obiectivelor tale. Nu face alegeri având ca singur criteriu prețul formației. Citește recenziile, verifică canalul trupei de YouTube și poartă discuții cu membrii acesteia înainte de a lua decizia finală.

Vrei să-ți transformi evenimentul într-unul de care participanții să-și aducă aminte cu drag? Scrie-ne pe contact@lifeonmars.ro sau sună-ne la (+4) 0724 545 372. Contează pe noi!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Top