Care este onorariul unei formații de nuntă?

Formatie-nunta-Life-On-Mars

Care este onorariul unei formații de nuntă?

Cei care aleg pentru nunta lor o formație în locul unui DJ se confruntă cu lipsa completă de informații privind onorariul acestora.

De aceea, ne-am gândit să facem o mică radiografiere a prețurilor practicate de către formațiile de nuntă.

Cu cât se plătește pentru o formație de nuntă?

Tot mai multe evenimente, fie că vorbim de petreceri corporate sau private, (nunți, botezuri sau onomastice), tot mai multe persoane apelează la o trupă cover (formație).

Deși acest trend s-a bucurat de o dezvoltare foarte puternică, nu sunt foarte multe informații în mediul online în acest sens, și cu atât mai puțin detalii, statistici, prețuri, sau recomandări.

Prețul unei formații pentru o nuntă diferă foarte mult de la trupă la trupă și este influențat de mulți factori.

Ca o privire de ansamblu prețurile variază de la 1.000 de euro până la 30.000 de euro.

Aici intervin acei factori pe care o sa-i analizăm pe rând:

Care sunt factorii care influenteaza pretul?

  1. Durata totală a evenimentului:

Durata totală a petrecerii determină strcutura și timpul alocat formației. Într-un eveniment de 4 ore mai mult de 2 runde de muzică și dans, nu este nevoie.

Pe de altă parte, în cazul unei nunți, unde petrecerea durează și până la 10 ore, 3 momente artistice reprezintă alegerea potrivită.

Sunt persoane care își doresc mai mult 3 momente în cadrul petrecerii de nuntă, deși nu este cazul.

Pe lângă formația de nuntă mai sunt multe alte obiceiuri “obligatorii” în desfășurarea unei astfel de petreceri, care merită atenția și timpul corespunzătoare.

  1. Numărul de momemente artistice și durata lor

Numărul de momente artistice ale formației precum și durata fiecăruia au un impact direct și covârșitor asupra prețului final pe care tu îl vei plăti.

Există mai multe posibilități deja consacrate. Un singur moment din partea trupei de 60 de minute, ce devine momentul de maximă atmosferă al petrecerii.

Dacă alegi această variantă, cel mai bun moment pentru formație este de a marca începerea dansului după „valsul miresei”.

O altă variantă presupune 2 momente a câte 45 de minute fiecare, cu cel puțin 30 de minute pauză între.

Această variantă se potrivește mai bine nunților tradiționale românești. Momentele integrându-se perfect între felurile de mâncare servite invitațiilor.

În mod similar, poate fi privită și cea de a-3 a posibilitate. Trei momente artistice a câte 30 de minute fiecare.

Avatanjul acestei organizări este că formația va avea posbilitatea energizării invațiilor și creării unei atmosfere de petecere de mai multe ori.

Astfel, invitații care s-au înmuiat de la prea mult mâncat pot fi re-aduși pe ringul de dans.

Nu există cea mai bună variantă. Alegerea dintre cele 3 variante depinde de întreaga desfășurare a petrecerii.

Dacă vrei și DJ, dacă mai ai și un alt moment artistic, o trupă de dans sau un saxofonist, de exemplu, 2 momente artistice ale trupei vor fi mai mult decât sufieciente.

Atunci când optezi pentru 3 momente artistice din partea formației, trebuie să te așteoți la un cost suplimentar, deoarece membrii trupei trebuie să stea mai mult timp la evenimentul tău.

Durata celor 3 reprize plus pauzele dintre ele.

  1. Locația evenimentului

Un alt factor determinant în oferta pe care o vei primi de la orice formație sau trupă cover este distanța față de locația de desfășurare a evenimentului.

Deplasarea în alt oraș presupune costuri suplimentare pentru membrii trupei cu transportul lor și al echipamentelor.

Dacă distanța este foarte mare, în prețul din ofertă se vor include și costurile cu cazarea și mâncarea.

În cazul în care poți tu oferi aceste serviciii poți încerca să negociezi cu trupa.

  1. Experiența formației

Bineînțeles că experiența își spune cuvântul. Indiferent că vorbim de calitate sau preț, expriența își va face simțită prezența.

Cu cât experiența trupei este mai mare sau cu cât au mai mulți ani împreună, cu atât onorariul lor va fi mai mare.

Acest pricincipiu funcționează inclusiv la nivelul membrilor trupei.

Dacă membrii unei trupe au lansat albume în trecut, au avut colaborări de succes sau pur și simplu au o imagine publică puternică, au așteptări financiare pe măsură.

Indiferent de tipul de petrecere, când alegi o trupă cover, asigură-te că au minim 5 ani de cântat împreună.

Acest lucru se vede în modul în care cântă, cât sunt de profesioniști pe parcursul întregii colaborări sau în capacitatea de adaptare la public.

  1. Data evenimentului

Rezervare data formatie nunta-LOM

Unele formații sunt solicitate și la evenimente private ale companiilor, care le contactează și cu mai mult de 1 an înainte.

Sezonul nunților, perioada mai-septembrie are un număr limitat de zile de vineri și sâmbătă care se eupuizează foarte ușor.

Negocierea este mult mai simplă când petrecerea ta are loc înafara lunilor de vară, când programul trupelor nu este aât de încărcat.

Pe de altă parte, contactarea din timp și virarea unui avans cu mult timp înainte poate fi un alt element în cadrul negocierii.

  1. Cu cât timp înainte rezervi data

Data evenimentului este un factor/criteriu eliminatoriu. Dacă trupa cover pe care ți-o dorești nu are data respectivă disponibilă, se încheie orice posibilă colaborare.

De aceea primul sfat și pentru care insistăm este să contactezi trupa cât mai din timp.

Odată ce ai locația, următorul pas e să te asiguri că formația de nuntă pe care ți-o dorești este disponibilă la acea dată.

Pentru restul serviciilor găsești mai ușor alternative și care au un un impact mai mic asupra percepției despre nunta ta.

 

Concluzie

Primul lucru, gândește-te bine cum vrei să se desfășoare nunta, identică momentele cele mai importante.

Odată ce ai acest plan foarte clar în cap atunci poți începe să cauți formații pentru nuntă. Îți recomandâm aceste 5 abordări unice în selectarea trupei cover potrivite pentru nunta.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Top