Organizarea unei nunți în România post pandemie (+RECOMANDĂRI)

Organizarea-unei-nunti-post-pandemie

Organizarea unei nunți în România post pandemie (+RECOMANDĂRI)

Cel mai important moment din viața unui cuplu trebuie organizat pe măsură, iar prima decizie pe care trebuie s-o luați nu întârzie să apară.

Să vă ocupați voi direct de organizare sau să apelați la o firmă specializată.  Pentru ambele cazuri v-am pregătit sfaturile noastre, cele mai bune.

Organizarea proprie a evenimentului

Dacă vă hotărâți să vă ocupați voi de toată organizarea, din motive financiare sau emoționale, vă recomandăm înainte de toate să faceți un micro-curs.

Poate părea o investiție de timp și bani inutilă la prima vedere, dar per ansamblu vă va ajuta să câștigați timp printr-o organizare eficientă cu niște repere foarte clare.

Atunci când toți cei implicați știu exact ce au de făcut, lucrurile devin mult mai ușor de coordonat și cu mai puțin stres la mijloc.

Nu e ușor să organizezi un eveniment de-o asemenea amploare într-un domeniu în care nu cunoști nimic și pe nimeni.

Iar implicarea emoțională este 100%, ceea ce nu face deloc lucrurile mai ușoare.

Un curs dedicat pentru organizarea unei nunți, vă poate  ajuta din foarte multe puncte de vedere. Pe lângă o mai bună coordonare logistică, dupa un astfel de curs poate veți lua și cele mai bune decizii din punct de vedere financiar.

Mult mai ușor poți planifica și negocia orice atunci când ai repere despre tarifele practicate în mod obișnuit pentru diferite produse și/sau servicii.

Mai mult decât atât, nu este ușor să alegi furnizorii, iar astfel ai oportunitatea de-a fructifica la maximum experiența unui organizator cu ani și zeci de evenimente în spate.

Rezultatul final cu siguranță poate arăta altfel la același buget, atunci când iei cele mai bune decizii.

Dacă totuși nu aveți timp, sau nu vreți toată bătaia de cap există alternativa apelării la serviciile organizatorilor de nunți.

Apelează la organizatorii de evenimente

Experiența directă, puterea de a lua decizii pe moment pentru a corecta orice problemă este factorul determinant în modul în care va arăta evenimentul la final.

Pe parcursul organizării unui eveniment așa mare întotdeauna apar probleme, este absolut inevitabil, cheia constă în modul în care gestionezi astfel de situații.

Totodată, cineva cu experiență vă poate ajuta să nu uitați să includeți anumite momente importante în desfășurarea nunții. Noi am facut o listă cu tradiții românești pentru ziua nunții ce merită respectate indiferent de stilul petrecerii.

CÂTEVA RECOMANDĂRI

Creatorii de Nunți

Nunți în aer liber

Mai mult decât atât, de-a lungul timpului pentru a crește și pentru a-și asigura un nivel cât mai bun al serviciilor din punct de vedere calitativ, toții organizatorii de evenimente serioși își creează o rețea de parteneri.

Furnizori pe care îi cunosc foarte bine, despre care știu în ce domenii excelează, dar și ce pot face mai puțin bine, astfel încât să poată alege furnizorul potrivit pentru fiecare serviciu în parte.

Costurile suplimentare precum onorariul agenției de organizare evenimente, poate fi ușor compensat prin contractarea mai multor servicii și negocierea lor într-un pachet.

De asemenea, vor fi momente, mai ales pe parcursul ceremoniei religioase sau petrecerii, atunci când veți dori, amândoi, să stați cu invitații, să vă relaxați, să vă bucurați de moment și nu să vă ocupați de aspecte organizatorice.

Ceea ce este absolut normal.

Altfel spus, „…dacă și în ziua nuntii stau să muncesc să mă agit din dreapta în stânga, când tocmai ziua asta ar trebuie să fie despre noi…”

Un alt sprijin din partea organizatorilor poate fi în a contribui cu idei pentru diversificarea programului de petrecere, de exemplu prin includerea de momente artistice total neașteptate.

Locația mai importantă ca oricând

Dată fiind situația post pandemie este bine să avem grijă maximă și să respectăm toate recomandările autorităților în acest sens.

Astfel, un spațiu mult mai mare raportat la numărul persoanelor invitate devine obligatoriu.

CÂTEVA RECOMANDĂRI

Locații cu terasă în București:

Meadows Restaurant,

Grădina Lahovari

Ideal ar fi să găsiți o locație care să aibă spațiu în aer liber și spațiu adecvat pentru o vreme ploioasă (acoperit / cort deschis).

Desfășurarea petrecerii în aer liber este cea mai bună opțiune din toate punctele de vedere, și cine nu și-ar dori să petreacă afară.

Cu toate acestea, intervine riscul unei zile cu vreme ploioasă, iar a sta afară nu mai este o opțiune. Această schimbare poate surveni și în mijlocul petrecerii, cu toții am auzit povești similare.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute ai nevoie de o locație care poate fi ușor adaptată în ambele sensuri, în funcție de vreme.

Locația este în top 3 cele mai importante aspecte în organizarea unei nunți, pentru care nu ar trebui să faci compromisuri.

furnizori-organizare-nunta

Cum alegi furnizori de încredere

Dacă ați ales să vă implicați voi doi direct în organizarea nunții, ar fi bine să știți cum să vă alegeți furnizorii, să vă puteți baza pe ei și pe cât posibil să evitați eventualele surprize neplăcute.

Sectorul HORECA a fost puternic zdruncinat de perioada de pandemie, multe companii s-au trezit peste noapte în fața unor situații imposibile. Unele firme au redus activitatea și au trimis oamenii în șomaj tehnic, alții au renunțat la anumite servicii, alții au închis complet.

Activitatea din ultima perioadă a firmei este un criteriu pentru departajare. O companie care și-a suspendat activitatea complet în timpul stării de urgență își va relua mai greu întreaga activitate și poate întâmpina probleme serioase de cash flow.

CÂTEVA RECOMANDĂRI

 

Fotograf: Dana Sacalov

Video: Emotion Collector

Buchete/Aranjamente: Flori Deosebite 

Un alt aspect la care este foarte important să vă uitați, pe care probabil ca-l știți deja, este reprezentat de recomandările online sau personale primite de fiecare firmă.

Câte recenzii are în total in Facebook/Google My Business? Când a primit ultima recenzie? Răspunde recenziilor negative? Când a primit ultima recenzie?

Oricât de atrăgătoare poate părea o ofertă la prima vedere, nu vă grăbiți în luarea unei decizii. Pentru fiecare serviciu adună cel puțin 3 oferte pe care să le poți compara între ele, și abia apoi să faci alegerea finală.

Începe pregătirile acum

Puteți începe chiar acum, printr-un task pe care-l puteți face fără vreun cost sau efort deosebit. Creați-vă un playlist pentru nuntă. care să conțină cele mai importante melodii pentru voi.

Indiferent de care din cele 2 variante o alegi, organizarea în regie proprie sau cu ajutorul unui organizator de evenimente, o informare prealabilă te va ajuta enorm din toate punctele de vedere.

Cel mai important este să începi cât mai repede și să nu mai amâni.

Din 2020 au mai rămas câteva luni pretabile pentru astfel de evenimente, iar în vara lui 2021 va fi o vară în care vom avea un număr aproape dublu de cupluri care-și organizează nunta.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Top