15 cele mai importante întrebări de adresat unei formații pentru nuntă?

intrebari formatie nunta

15 cele mai importante întrebări de adresat unei formații pentru nuntă?

Atunci când ești în focul pregătirilor pentru petrecerea de nuntă ai de luat multe decizi, de comunicat cu mulți furnizori. Este foarte greu, chiar obositor de cele mai multe ori.

Pentru a-ți simplifica puțin această perioadă ți-am pregătit o listă cu cele mai importante pe care ar trebui să le adresezi trupei alese. Nu uita să verifici și lista completă de întrebări pentru formația de nuntă, actualizată în 2023!

Relația cu formația nu este una obișnuită, similară cu orice alt furnizor, ci una specială de colaborare în care trupa să reușească să se adapteze publicului și să creeze o atmosferă de neuitat.

Dacă urmărești toate întrebările și te asiguri că totul va fi conform celor agreate, petrecerea ta de nuntă va fi una specială.

1. Disponibilitatea datei?

Cel mai important aspect de clarificat încă de la început este dacă trupa respectivă este disponibilă pentru ziua petrecerii pe care o organizezi.

Calendar-Pictograma-LOM

În cazul unui răspuns negativ ce rost mai are să întrebi de onorariu sau repertoriu.

Trebuie clarificate data cât și ora de începere.

În cazul în care trupa pe care ți-o dorești la nunta voastră este din alt oraș decât locul unde va avea loc petrecerea propriu-zisă trebuie menționat de la bun început pentru că poate afecta disponibilitatea.

O trupă cu experiență poate avea 2 show-uri în 2 zile consecutive în acelaș oraș, dar în localități diferite este mult mai complicat.

Mai mult decât atât, în această situație, trebuie să asiguri membrilor trupei transport, cazare și masă, ceea ce înseamnă costuri suplimentare.

2. Onorariul?

Nu ezita să deschizi subiectul financiar.

Este ceva absolut normal, nici un serviciu nu este gratis și așa este și normal.

Onorariul este influențat de mai mulți factori precum: data, locația, durata și numărul de momente ale trupei în cadrul petrecerii de nuntă dar și altele, pe care le găsești în articolul dedicat acestui subiect.

3. TryOut Live?

O altă solicitare pe care o poți adresa trupei este să-i asculți live.

Ori printr-o întălnire directă ori chiar prin intermediul internet-ului poți să asculți trupa live cum interpretează melodia voastră preferată.

Este o foarte bună metodă de-a evalua orice formație pentru nuntă.

genuri muzicale playlist nunta

4. Asigură și servicii de DJ?

Indiferent de trupa aleasă sau de durata reprezentației acestora o să ai nevoie și de DJ. Trupa are nevoie de pauze, timp în care muzica și atmosfera sunt asigurate de DJ. Acest DJ poate fi parte din trupă, colaborator al acesteia sau cineva pe care alegi tu.

Indiferent de situația în care te afli ai nevoie de amândoi și de trupă și de DJ. Acest susbiect a fost intens disputat, iar noi ne-am spus părerea noastră în articolul intitulat „DJ sau formație la nuntă? Sfaturi din cei 8 ani de experiență”.

5. Câte evenimente au la activ?

Experiența oricărei trupe este dată de numărul și tipul evenimentelor la care au participat ca formație de nună în primul rând dar nu numai.

Inclusiv petrecerile corporate sau concertele la care au fost invitați ca trupa cover.

O trupă cu experiență trebuie să aibe minim 300 de evenimente.

Aici poți merge chiar mai în detaliu și să-i întrebi de evenimentul lor preferat sau de cel mai important.

6. Au mai cântat în locația aleasă pentru petrecerea de nuntă?

O întrebare de adresat neapărat unei formații pentru nuntă este dacă au mai cântat în locația aleasă de voi, daca o cunosc și dacă știu de ce au nevoie exact.

Sunt locații unde pot apărea probleme de acustică sau conectarea la curent a tuturor aparatelor și luminilor care fac parte din recuzita lor.

instrumente-muzicale-formatie-nunta

7. Vin cu propriile instrumente? Au nevoie de orice suport tehnic?

De asemenea, o întrebare cu un răspuns important este dacă formația va veni cu propriile instrumente sau dacă are nevoie de ele la locație.

Dacă nu vin cu instrumentele ai mare grijă să le asiguri toată aparatura necesară conform celor menționate.

Nimeni nu vrea momente stânjenitoare la o nuntă când în mijlocul petrecerii se strică o boxă sau un microfon.

Iar acestea sunt doar două exemple din multele lucruri care se pot întâmpla dacă nu tratezi cu maximă seriozitate acest aspect.

Cel mai bine este să încurajezi trupa să vină cu propriile instrumente. Sunt obișnuiți cu ele și este reponsabilitatea lor completă de a se asgiura că totul va funcționa așa cum trebuie.

8. Pot asigura muzica pentru momentele artistice?

Pe parcursul oricărei nunți există și o serie de momente artistice legate de tradiții sau nu.

Chiar dacă nu ai nevoie de muzică pentru momentele artistice din cadrul petecerii de nuntă, membrii formației trebuie să știe.

Ei trebuie să se organizeze cu timpul alocat reprizelor de cântat pentru a facilita și acel moment și pentru a face, de ce nu, introducerea acelui moment artistic.

Dacă ai nevoie de muzică pentru respectivele momente artistice trebuie să vorbești cu trupa dacă este de acord să cânte acele melodii.

Momente artiistice pentru nunta - Dans profesionist

9. Repertoriul poate fi negociat?

Majoritatea trupelor fie ele de petreceri private, concerte sau amandouă au un repertoriu propriu cu melodii pe care le apreciază și pe care le-au exersat mult timp.

Trupele cu multă experiență sunt mai flexibile în privința repertoriul și personalizează fiecare playlist pentru fiecare petrecere.

Cu cât vei contacta mai din timp trupa pe care ți-o dorești cu atât ai mai multe șanse de a fi mai flexibili în construirea playlist-ului final pentru că au timp să exerseze solicitările voastre.

10. Ne puteți ajuta să alcătuim programul evenimentului?

Recomandăm cu mare încredere această întrebare. Unele formații au multă experiență, cum se spune le-au văzut și le-au auzit pe toate în materie de petrecerii.

Playlsit-eveniment-Pictograma

De aceea, îți recomandăm solicitarea sprijinului trupei în alcătuirea programului evenimentului.

Pe lângă conținutul playlist-ului trupei, trebuie să clarifici așa cum am mai spus DJ-ul, momentele artistice dar și cele oficiale.

Aceste momente trebuie să se desfășoare într-o ordine cât de cât cu o legătură între ele fără a avea momente de liniște, momente fără invitați pe ring-ul de dans sau schimbări bruște ale stilului de muzică.

În acest sens contribuția trupei poate face diferență între o petrecere de nuntă reușită și una modestă.

Lasă rușinea sau orgoliu și solicită-le ajutorul, profită de ceea ce știu că doar oricum îi plătești.

Doar așa poți combina așteptările invitaților cu experiența trupei în alcătuirea unui playlist perfect adecvat petrecerii tale.

11. De ce să alegi respectiva formație? cu ce se diferențiază de restul trupelor?

O întrebare obișnuită, devenită de nelipsit în cadrul interviurilor de angajare pentru o perioada de timp „De ce să te alegem pe tine în locul celorlalți candidați?”.

Te ajută să vezi în primul rând. cum se văd ei pe ei înșiși, dar și care e punctul lor forte.

Astfel poți înțelege mai bine dacă trupa respectivă reprezintă o alegere potrivită pentru tipul de petrecere pe care vrei să-l organizezi.

12. Aveți disponiblitatea de a cânta și a patra repriza?

De cele mai multe ori reprezentația trupei este împărțită în 2 sau 3 reprize. Există și cazuri în care se solicită o patra repriză de cântat.

Acest aspect are un impact direct asupra onorariului, repertoriului precum și a desfășurării totale a petrecerii de nuntă.

Nu-ți recomandăm 4 reprize. Este nevoie și de timp pentru alte momente artistice sau oficiale, este nevoie și de pauze pentru invitați.

interpert/solist vocal

13. Eliberați contract și factura? 

Am primit de-alungul timpului de foarte multe ori această întrebare și răspunsul nostru va fi întotdeauna unul pozitiv.

Pe lângă aspectul legal, obligatoriu din punctul nostru de vedere este și o garanție a celeilalte părți pentru serviciile solicitate.

Nu risca să investești atât de mult cât este necesar într-o nuntă și să faci economia de a plăti mai puțin, „la negru”.

Acel „puțin” economisit te poate costa enorm.

14. Puteți să ne recomandați artiști de muzică populară cu care ați mai colaborat?

Tot în ideea de a alege interpreți cu experiență, dar care pot lucra și împreună foarte bine, poți solicita sprijinul trupei selectate pentru alegerea unui intepret de muzică populară.

Trupa a avut ocazia să asculte mulți astfel de interpreți, să vadă reacțiile invitațiilor și mirilor și atunci te poate ajuta cu un sfat în totală cunoștință de cauză.

15. Dacă au colegi/colaboratori Foto-Video?

O altă întrebare cu care ne-am confruntat destul de des, este dacă avem colegi sau colaboratori pentru serviciile foto-video pentru nuntă.

De-alungul timpului noi ne-am dezvoltat o serie de parteneri de petreceri.

Iar în ceea ce privește fotografii am făcut un articol despre cei care ne-au plăcut cel mai mult într-un articol dedicat fotografilor de nuntă din București.

fotograf pentru nunta in Bucuresti

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Top