Alternative surprinzătoare pentru Bradul de Crăciun (într-o companie)

alternative brad de craciun

Alternative surprinzătoare pentru Bradul de Crăciun (într-o companie)

Nu toate spațiile de birouri sau nu toate locațiile permit aducerea și decorarea unui brad natural de Crăciun.

Pentru astfel de situații există alternative surprinzătoare pentru Bradul de Crăciun. Ne-am documentat și inspirat din ideile existente și am găsit numeroase metode prin care acesta poate fi confecționat un brad din lucruri la îndemână în orice sediu de firmă.

Luând în considerare și aspectul protejării mediului, putem observa că în ultimii ani începând cu statele vest europene este un curent puternic de responsabiltate față de mediu.

Astfel, că cei care vor să fie responsabili față de mediul înconjurător au posibilitatea de-a crea un pom de Crăciun din alte materiale fără a mai sacrifica un brad.

  • Brad din instalație de lumini

Folosind instalațiile de lumini de brad sau un cablu cu lumină led și aplicându-l/-o direct pe un perete sau pe un panou, în forma unui brad.

Poți folosi scotch, patafix, sârmă sau sfoară pentru a fixa instalația și a-i conferi un aspect de brad.

În cateva minute ai un brad de Crăciun și atmosfera total schimbată în respectiva încăpere fără chetuielile și eforturile necesare pentru a aduce un brad și a-l decora.

Poate o idee foarte bună pentru încăperile cu un design minimalist unde spațiul nu permite amenajarea unui brad 3D: fie el natural din plastic, cărți sau alte materiale.

  • Colaj de fotografii în formă de brad

O metodă simplă și participativă de a crea un pom de Crăciun este folosind colajul de fotografii.

Pozele vor da forma pomului, iar acestea pot fi prinse/fixate folosindu-te de vopseaua magnetica, patafix, sfoara sau scotch de hartie direct pe perete sau pe un panou suplimentar.

Indiferent de modatalitatea aleasa, aceasta metoda este un eco friendly prin care poti aduce atmosfera de Craciun in birou fără să sacrifici un nou brad și fără să creezi mizerie.

Ca și dezavantaj al acestei metode îl constituie lipsa mirosului de brad. In aceasta situatie, oricand poti cumpara cateva coroane de brad pe care se pui ca si decor prin sediul firmei.

  • Brad pictat pe palet sau panou

O idee eco friendly și ușor de pus în aplicare dacă tu sau cineva din colecvtiul de la locul de muncă știe să picteze sau să deseneze.

În acest caz ai putea apela, oricând, la un brad de Crăciun desenat pe un palet din lemn sau pe un panou din plastic/lemn.

În funcție de suportul ales, poți folosi vopsea sau markere. Avantajul utilizării unui panou ca suport pentru bradul desenat în loc de a-l face direct pe perete, este că panoul poate fi depozitat cu ușurință după trecerea sărbătorilor.

Mai departe, poți extinde idee la a desena/picta și cealaltă față tot cu Crăciunul și să le alternezi sau să desenezi/pictezi un alt simbol pentru o altă perioada cum ar fi Sărbătorile Pascale.

  • Brad realizat din sfoara pe perete/panou

Dacă ai vrea un stil vintage sau rustic, bradul trebuie să facă parte din acest peisaj.

În mod similar cu ideea de-a folosi instalația de brad sau un cablu cu lumină led, de această dată doar cu o sfoară, colorată sau nu, lipită sau trecută printr-un panou conferind-ui o formă de brad.

Îți poti face schema în mod similar cu un goblen pentru a avea traseul exact al sforii.

De această sfoară, poți agăța utlerior diferite obiecte decorative, globuri, poze cu echipa sau alte obiecte cu însemnătate pentru cei prezenți.

De asemenea, nici această alternativă pentru bradul de Crăciun nu necesită un buget mare mare decât cel pentru un brad natural.

  • Brad din hârtie (reciclată) și/sau fetru

O altă idee eco-friendly din toate punctele de vedere: materiale, buget sau munca necesară, este confectionarea unui brad de Crăciun folosind ca bază a construcției rulourile de hârtie igienică, hârtia reciclată sau colorată, hârtia de împachetat cadouri sau/și fetru.

Lista acestor materiale nu este strictă, selectează sau adaugă la ea în funcție de ceea ce ai la îndemână sau se încadrează în bugetul tău.

În articolul intitulat „idei pentru teme de petreceri de Crăciun” am detaliat cum ai putea transforma această idee într-o temă pentru petrecerea de Crăciun a firmei.

  • Pom de Crăciun construit din baloane

În functie de cât de mare vrei să fie, dar pornind de la un minimum de 12 baloane, pot forma un brad de Crăciun absolut spectaculos.

Folosind baloane de aceeași culoare sau în culori diferite legate cu panglică sau ață, eventual înfășurate în beteală și de care poți agăța diferite alte obiecte.

Foarte important în aces caz, este să nu folosești instalații de lumini de brad, deoarece becurile acestora se încălzesc ți vor sparge baloanele rând pe rând.

Dacă totuși vrei să folosesti și lumini ori poți folosi un cablu cu lumină led ori poți amplasa o lampă în spatele bradului din baloane chiar cu un bec vopsit, dacă este cazul.

  • Brad din ramuri naturale sau/si conuri de brad

O altă abordare rustică/vintage dar și un compromis între natural și eco-friendly o constituie utilizarea ramurilor sau chiar și a conurilor de brad (împreună sau separat) pentru confecționarea unui brad de Crăciun.

Poți crea un brad de mici dimensiuni, dar vei avea mirosul unui brad natural înăuntru, factor ce contribuie la asocierea cu atmosfera de Crăciun.

De altfel, oricând poți realiza câteva aranjamente sau achiziționa câteva coroane de brad pentru miros, iar bradul efectiv să-l construiești folosind una din ideile prezentate în acest articol.

  • Go for it

Nu ai nevoie nici de un buget mare nici de multă muncă, nici să tai un brad pentru a avea o atmosferă frumoasă de Crăciun la locul de muncă.

Trebuie doar să fii creativ, să implici eventual mai multe persoane și să dedicați 2/3 ore acestui demers.

Rezultatul final sigur va merita. Spor la treabă.

Dacă ai nevoie de o trupă cover pentru petrecerea ta, nu ezita să ne contactezi

O excelentă sursă de inspirație pentru orice petrecere este colecția de materiale pe care le-am adunat pe canalul nostru de youtube de-alungu timpului,

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Top