Cum angajezi o trupă cover pentru evenimentul tău? Iată un checklist!

angajeaza-trupa-cover-pentru-evenimentul-tau

Cum angajezi o trupă cover pentru evenimentul tău? Iată un checklist!

 

Muzica are un impact major asupra felului în care te simți – lucru pe care trupele cover ca Life On Mars îl știu de foarte multă vreme.

Așa că mai jos, îți dăm câteva indicatoare, inspirate din ce am învățat noi în toți cei 8 ani de activitate, despre ce te face pe tine să alegi o trupă cover.


Știi cum unele interpretări îți trezesc toate simțurile și te binedispun? Este vorba de o combinație puternică între sunet, emoțieși elemente vizuale.

Aceste lucruri se aplică și la organizarea unui eveniment.

Muzica LIVE face un eveniment memorabil, aduce o notă de distracție și ajută la completarea unei teme. Fie că e vorba de o petrecere de Crăciun sau de lansarea unui produs sau serviciu de sezon, muzica LIVE este la mare cerere.

… Iar una din cele mai populare alegeri? O trupă cover pentru evenimentul tău. De ce? Pentru că trupele cover sunt dinamice, distractive și extrem de flexibile, potrivite pentru orice tip de eveniment – de la petreceri corporate, la nunți și cine festive.

Noi. în Life On Mars, lucrăm cu branduri, cu tineri proaspăt căsătoriți si cu cluburi de mai bine de 8 ani. Așa cp am cules tot ce-am putut mai bun din experiența noastră, ca să punem cap la cap un mini-ghid pentru tine.

concert-hard-rock-cafe-bucuresti-loredana

Dacă organizezi un eveniment, ideile noastre te pot ajuta să alegi cea mai bună trupă cover pentru evenimentul tău, în cel mai scurt timp.

 

1. Ce tip de muzică vrei pentru evenimentul tău?

Genul de eveniment, scopul, oamenii invitați și eventual, tema sunt detalii care te pot ajuta să înțelegi genul de muzică potrivit pentru evenimentul pe care îl organizezi.

În ultimii doi ani, trupa Life On Mars a călătorit cu Caravana Scania in mai multe orase din Romania, pentru evenimente care extindeau parteneriatul pe care Scania il avea cu clientii sai. Incadrand experienta noastra in formula de mai sus, avem:

Genul de eveniment: Oferta Corporate
Scopul: Promovarea produselor și a serviciilor
Invitatii: Parteneri, clienți și stakeholders Scania
Tema: Într-un an, Vikingi, în alt an, Wild West. Temele au fost întotdeauna alese în funcție de scopul evenimentului, adică oferta de produse și servicii.

Acest lucru a ajutat organizatorii evenimentelor să ne aleagă pe noi ca trupă cover, știind că putem cânta atât piese country, cât și rock și pop și că știm să organizăm un setlist care să respecte tema și să amplifice experiența la eveniment.

Un alt exemplu este petrecerea de Craciun, Coca Cola. Citeste mai multe despre experienta noastra.

Genul de eveniment: Petrecere corporate
Scopul: Networking / Teambuilding
Invitatii: Angajații și familiile lor
Tema: 007

experienta-coca-cola-live-music-band

Când organizezi un eveniment pentru oamenii cu care lucrezi, ai în vedere interesele lor personale.

În cazul Coca Cola, colectivul a fost format predominant din tineri, plini de energie, care iubesc muzica. Astfel, am fost aleși pentru atitudinea și sunetul fresh pe care îl aducem pe scenă.

Aceste lucruri, completate cu faptul că piesele de pe coloana sonoră a filmelor James Bond se încadrau perfect în setlist-ul si stilul nostru ca trupă, au făcut evenimentul un succes răsunător.

 

2. Alege și rezervă trupa cover pentru evenimentul tău

Acuma că te-ai înarmat cu informații, e momentul să te cufunzi în marea de trupe cover și să alegi formația cu care vrei să lucrezi.

Cu toate că sunt o grămadă de modalități de a găsi trupe cover, noi îți recomandăm să începi cu Google-ul și Youtube-ul și să continui cu celelalte surse de recomandări de trupe pentru evenimente.

Un website bine-construit te poate ghida apoi la conturile sociale, unde poți interacționa mai personal cu trupa sau cu fanii lor.

Youtube-ul trupei te ajută să îi vezi atât la evenimente și să observi atmosfera pe care o creează, cât și la repetiții și în studio.

Urmărind trupele cover pe social media, poți fi la curent când cantă în cluburi sau la evenimente cu întrare liberă, pentru a-i vedea LIVE.

angajeaza-trupa-cover-pentru-evenimentul-tau-youtube

Odată ce ai ales trupa cu care vrei să lucrezi, este momentul să o rezervi pentru data evenimentului tău. Unele trupe cer un avans de un anumit % din suma totala.

Cu toate că nu toate trupele lucrează pe baza unui contract, noi recomandăm să alegi o trupă care apelează la această metodă de lucru. Este dovada de profesionalism și seriozitate față de client.

De reținut! Sunt mai mulți factori care afectează prețul oferit de trupă cover pentru evenimentul tău.

Să zicem că vrei să lucrezi cu o trupă din București, dar evenimentul tău are loc în Timișoara. Trebuie să ai în vedere drumul, cazarea și masa pentru fiecare membru din trupă.

Unele trupe lucrează strict cu sisteme de sonorizare și instrumente proprii. Dacă evenimentul tău are loc în alt oraș, acest aspect trebuie discutat în avans. Împreună, puteti găsi soluții logistice sau alternative.

 

3. Bucură-te de experiență

Vești bune! Partea cea mai grea a trecut. Acum trebuie doar să dai trupei cover toate informațiile necesare despre eveniment, locație, audiență, genuri de muzică preferate și alte informații practice. Apoi gata – te poți relaxa!

Ei bine, va mai trebui să te ocupi de organizarea evenimentului propriu zis. Dar partea cu muzica LIVE este bine să fie organizatp cât mai devreme posibil.

Ca să ăți fie mai ușor să te organizezi în ceea ce privește trupa cover pentru evenimentul tău, ți-am făcut și o listă cu principalele puncte de care să ții cont. Downloadeaz-o de mai jos sau urmărește-ne pe Facebook pentru mai multe detalii.

angajeaza-trupa-cover-pentru-evenimentul-tau-checklist

PS: Life On Mars are Seriile #SofaSession, unde ne poți urmări în direct repetiții ale trupei! Urmărește-ne pe Facebook pentru mai multe video-uri!

Mai sus, ai învățat cum să ăți alegi și să ăți rezervi o trupă cover pentru evenimentul tău, fie acesta corporate, onomastic sau un concert într-un local.

Dar știi o trupă cover foarte tare? Life On Mars!

Nu vrem doar să ne alegi pe noi pentru muzica noastră, ci și pentru că facem tot posibilul pentru o experiență plăcută, în ziua ta cea mare.

Contactează-ne prin mail sau telefon pentru mai multe informatii!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Top