Recomandările noastre pentru un playlist perfect de nuntă

muzica pentru petrecere de nunta

Recomandările noastre pentru un playlist perfect de nuntă

Muzica de la petrecerea de nuntă este elementul care influențează cel mai mult percepția generală a invitațiilor despre evenimentul la care tocmai au participat. Din acest motiv ți-am pregătit câteva recomandări pentru un playlist perfect pentru nuntă.

Indiferent dacă ai angajat un DJ sau o formație pentru petrecerea de nuntă, recomandările pentru pregătirea și desfășurarea efectivă a petrecerii îți vor fi de mare folos.

Petrecerea de nuntă este momentul în care s-au încheiat „momentele oficiale” și invitații vor să înceapă distracția.

Cine își dorește situații jenante când nimeni nu dansează sau doar o parte a invitațiilor apar din când în când pe ringul de dans?

Din acest motiv, n-ai voie să neglijezi nici un detaliu.

Totul de la set-upul locației cu unde va fi amplasată scena până la ce melodii vor fi cântate și când anume, toate trebuie stabilite foarte clar.

1. Set-upul locației (scenă, boxe, lumini, ring de dans) de petrecere

Odată ce-ai ales locația pentru petrecerea de nuntă trebuie să te gândești la modalitățile prin care poate fi aranjat salonul respectiv. Poate modul încare aranjezi sala chiar ar trebui să facă parte din criteriile de alegere a locației

Mai bine spus ar trebui să pui totul pe hârtie, tot set-upul sălii începând cu unde va fi scena, unde vor fi boxele, câte sunt?, luminile, ringul de dans și termini cu amplasarea meselor.

Este foarte important ca niciuna dintre mesele cu invitați să nu fie prea aproape de vreo boxă. Atlfel, acei invitați nu se vor auzi între ei și nu vor putea discuta între ei absolut de loc.

Nu exagera în privința luminilor, atmosfera unei petreceri nu depinde de lumină sau fum, ci de muzică bună și energie multă.

setup locatie nunta

2. Profilul invitațiilor voștri la patrecerea de nuntă

Gândește-te la invitații de la petrecere, cum sunt ei ca persoane, ce muzică le place să asculte. Încearcă să faci o medie de vârstă și să-i împarți în 2 maxim 3 grupe de vârstă.

Având un profil al invitațiilor și luând în considerare cât mai multe informații despre ei o să vezi că parcă este evident ce genuri de muzică trebuie să alegi.

Dacă vrei, în baza aceluiaș principiu din publicitate de adaptare la audiență. Asta trebuie să faci și tu plecând de la ceea ce știi despre ei.

profilul invitatilor la petrecerea de nunta

3. Genurile muzicale obligatorii într-un playlist de nuntă

Pe lângă profilul invitațiilor atunci când alegi genurile muzicale trebuie să iei considerare tema aleasă pentru toată nunta, dar și ce vă place vouă mirilor.

În acelaș timp nu trebuie să pierzi din vedere că este o mare diferență între muzica pe care ne place s-o ascultăm singuri acasă și muzica de petrecere.

Muzica de petrecere are nevoie de melodii antrenante pe care se poate dansa atât individual cât și pe perechi, care să curgă într-o anumită ordine.

Rock Roll, Oldies, Pop (Disco), folclor și puțină muzică romănească reprezină un mix de genuri muzicale echilibrat pentru toate vârstele. Un astfel de mix va putea fi atât pe placul cuplurilor cât și al persoanelor neînsoțite.

Atât cei tineri cât și cei mai în vârstă vor avea, astfel, ocazia să se bucure de muzică și să se regăsească în unele melodii. În acelaș timp este foarte important de avut în vedere ca invitații să nu apuce să se plictisească vreun moment.

genuri muzicale playlist nunta

4. Recomandările trupei sau ale DJ-ului

Trebuie neapărat să ții cont de sugestiile pe care le face formația sau DJ-ul ales pentru petrecerea de nuntă. Au multă experiență, cum s-ar spune le-au văzut și le-au auzit pe toate.

Noi, la Life on Mars avem o rețetă proprie pentru construirea unui playlist unic pentru fiecare petrecere de nuntă.

Întreabă-i tot ce ai nevoie: ce muzică au ascultat la alte petreceri de nuntă? sau care au fost cele mai apreciate melodii?

Dacă vrei poți căuta pe youtube înregistrări de la diferite petreceri cu anumite melodii de nuntă pentru a vedea ce atmosferă creează.

Doar dacă stabiliți împreună, voi mirii și trupa/DJ-ul, pas cu pas tot conținutul playlist-ului pentru seara nunții vă puteți asigura de o atmosferă superbă de petrecere.

recomndari playlist de la DJ sau formatie

5. Alte recomandări de pe blog-uri sau de la firme de organizări de evenimente

Un alt loc de unde te poți inspira sau poți găsi o nouă idee este căutând alte articole similare de pe blog-uri de specialitate.

O sursă suplimentară de idei ar putea fi firmele de organizări evenimente. Acestea, în mod similar cu trupele cover și DJ cunosc foarte bine domeniul și ce înseamnă o atmosferă de petrecere.

6. Construirea unui playlist pentru nuntă

Odată alese genurile muzicale (ex: rock, pop-rock și folclor; sau orice combinație preferi) pasul următor este alegerea exactă a melodiilor pentru fiecare gen de muzică selectat.

După ce-ai ales melodiile gândește-te exact la ordinea în care vor fi cântate. Nu este important. ci foarte important să faci acest lucru.

Aici trebuie să iei în considerare momentele importante din desfășurarea petrecerii de nuntă: sosirea invitațiilor, furatul miresei, valsul miresei și așa mai departe.

Dacă ai ales o formație pentru nuntă cel mai bine este să stabiliți împreună fiecare melodie, să le spui dacă ai alte momente artistice pe care le pregătești.

Cu puțină organizare și creativitate poți integra cîteva momente artistice care respectă tradițiile de nuntă românești, ăntr-un mod ușor reinventat, dacă este cazul.

Este nunta voastră, voi doi alegeți dacă vreiți să includeți li astfel de momente și cum anule le veți face.

Altfel, o să treci foarte brusc de la un moment la altul, sau de la un gen muzică la altul ce va da impresia unei organizări slabe.

În ordinea genurilor muzicale un alt ascpect de care trebuie să ții cont este faptul că invitații mai în vârstă vor petrece mai puțin timp și vor pleca mai devreme, în comparație cu cei tineri.

O bună abordare, ar fi ca petrecerea să înceapă predominând muzica mai mult pe placul celor mai în vârstă sau melodii pe care se dansează în doi.

Alte idei despre un playlist de petrecere găsești pe pagina noastră de repertoriu sau pe canalul nostru de youtube ai playlist-uri video de la diferite petreceri de nuntă.

În mod similar se construiește și un playlist pentru o petrecere de botez, pentru care ți-am pregătit câteva recomandări.

Oricum, îți recomandăm să folosești măcar o parte din piesele muzicale de mai jos.

Single ladies, Crazy in love, Let's get it started - Trupa Life On Mars

Good feeling, Bad touch, Counting stars - Formația Life On Mars

We found love, Hello - Life on Mars Live in Mojo Club)

Bang Bang - Trupa cover Life On Mars

Zdob și Zdub - Tiganii și OZN (versiune formația Life On Mars, 2016)

Folclor - Constantine, Constantine - Trupa Cover Life On Mars

Joan Jett - I love Rock'n'Roll (Life On Mars, București)

Will Smith - Gettin jiggy with it - trupa cover Life On Mars

Kings Of Leon - Sex On Fire (versiune formația Life On Mars, Nuntă Petroșani 2017)

Black Eyed Peas - Let's get it started Fire (formația Life On Mars, live nuntă 2017)

Am votat în cadrul trupei și am făcut o listă cu 10 melodii pe care le-am include în orice playlist de nuntă:

  1. Aerosmith&Run DMC – Walk this way
  2. Bill Haley – Rock around the clock
  3. Caro Emerald –  A night like this
  4. Grease – You’re the one that i want
  5. Paloma Faith – Upside down
  6. Kings Of Leon – Sex on fire
  7. Folclor – Constantine, Constantine
  8. Doris Day – Que sera, sera
  9. Tina Turner – The best
  10. Pat Boone – Speedy Gonzales

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Top