În spatele muzicii: Ce înseamnă să ieși din tipar ca trupă cover?

band nunta

În spatele muzicii: Ce înseamnă să ieși din tipar ca trupă cover?

Muzica LIVE este o modalitate sigură de a trezi la viață un eveniment. Un mare rol în privința asta îl are lead singer-ul. Află cum redă acea atmosferă care te ține toată seara pe ringul de dans.

Piese cover sunt la tot pasul. Dacă intri pe Youtube și introduci piesa ta preferată urmată de cuvântul „cover”, șansele sunt ca vei găsi câteva sute de mii de rezultate. True story. Câte trupe cover, atâtea versiuni ale unei piese.

Dar dacă ești în căutarea unui Live Music Band pentru un eveniment, vei alege o trupă care îți va atrage atenția.

Așa că in următoarele săptămâni, vom vorbi despre cum se vede totul de pe scenă, din perspectiva fiecărui membru dintr-o trupă cover și ce înseamnă să ieși din tipar.

… Și pentru că „ladies first”, astăzi discutăm cu Loredana Căvăsdan, lead singer-ul trupei noastre, Life On Mars.

loredana-cavasdan-lead-singer-lom-a-iesi-din-tipar-trupa-cover

Când vocea ta spune „rock”, dar chitara spune „blues”

Când urci pe scena, atmosfera pe care o redai este rezultatul implicării fiecărui membru din trupă. Așa ca felul în care rezonează fiecare membru al trupei unul cu celălalt este totul.

„Chimia dintre noi este de fapt, ceea ce asculți când ai impresia că ‘Single Ladies’, spre exemplu, suna altfel decât piesa originală,” spune Loredana. „Cu toate că suntem o trupă cover, fiecare dintre noi vine cu ceva nou, pentru ca piesele pe care le asculți tu în final să fie mereu fresh. Chiar dacă (sau mai ales) atunci când vorbim despre oldies”.

starbucks-iesi-din-tipar-trupa-cover

Setlistul potrivit

„Ca trupă cover, cântăm la o gramadă de evenimente și pentru audiențe extrem de variate,” amintește Loredana. „Din cauza asta, trebuie să cunoaștem piese de diferite genuri pe care să le adaptăm apoi stilului nostru”.

Cum facem asta? Râmănând mereu deschiși la ce apare pe piață și exersând iîmpreună să vedem cum putem să fim mai „noi” cântănd piesa. Pe când baieții noștri ascultă predominant rock, blues și hard-rock, solistele noastre au grijă să rămânem la zi cu pop, R’n’B, reggae și jazz.

trupa-cover-life-on-mars-nunta-petrosani-2017


Știai că?… Life On Mars își are originile în scena rock, alternative și hard rock. Cu toate că acum avem un setlist pentru fiecare cuplu proaspăt căsătorit, local sau eveniment corporate, am rămas fideli genurilor cu care am inceput.

De aceea, oricând ne asculți LIVE vei observa accentul pe instrumental, vocile puternice și o doză sănătoasă de atitudine.


Practice makes perfect

Ziceam mai sus ca pasul următor după ce ascultăm o gamă variată de piese este să le învățăm și apoi să le repetăm împreună pentru a le adapta stilului nostru.

„Trupe cover apar mereu. Life On Mars iese din tipar din cauza că piesele pe care le cântăm ni se potrivesc deplin. Pentru că le învățăm, le înțelegem și ni le însușim”.

repetitii-trupe-cover-care-ies-din-tipar

O notă mai personală

Loredana vorbea mai sus despre ce înseamnă sa ieși din tiparul Live Band-urilor pe care le întâlnim atât de des la evenimente.

„‘Dar, nu sunteți o trupă cover?” aud de la multi. Doar pentru ca playlistul nostru include piesele altor artiști nu înseamnă ca nu venim cu o notă de originalitate,” spune Loredana. „Altfel, toate trupele cover ar suna la fel.”

„În Life On Mars, alegem piesele care ne fac placere să le ascultăm, care ne trezesc amintiri plăcute și pe care le putem interpreta diferit ori de câte ori le cântăm”. Ca să înțelegi mai bine cum sună acea notă personală, ar trebui să ne asculți LIVE.

nota-personala-trupe-cover-care-ies-din-tipar


Apropo de LIVE! În fiecare weekend din luna octombrie 2017 cântăm în diferite cluburi din București. Dacă esti din oraș si vrei să vezi cu ochii tăi ce știm să facem, fii cu ochii pe pagina noastraĂ de Facebook, iar noi te vom ține la curent.


Atitudinea

„Pe scena, noi soliștii avem un arsenal întreg de instrumente de care ne folosim pentru a te ține în picioare toata noaptea,” spune Loredana. „Și nu, nu au nicio legătura cu vocea. E vorba de gesturi, mimica fetei, pașii pe care îi facem în timp ce cântăm.”

„… De fapt, tu urmărindu-ne din public ai tendința să reflectezi ceea ne urmărești pe noi făcând pe scenă”. În concluzie, dacă noi ne simțim bine pe scenă, la fel te simți și tu în public.

E noiembrie și imediat intrăm în perioada de sărbători. Dacă ești pe ultima sută cu organizarea evenimentelor pe 2018, vrem să fim prima trupă cover la care te gândești. Ia legătura cu noi și află mai multe despre ce îți putem oferi.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Top