Cele mai bune momente artistice pentru nuntă, pe lângă Trupa Cover sau DJ!

Momente Artistice pentu nunta 2018

Cele mai bune momente artistice pentru nuntă, pe lângă Trupa Cover sau DJ!

Există o lungă dezbatere pe tema angăjării unei trupe cover sau unui DJ pentru nuntă, despre care am scris recomandările noastre.

Indiferent de alegerea pe care o faci, petrecerea de nuntă poate avea și alte momente artistice de-alungul serii pentru a diversifica programul.

Totodată, prin introducerea unor momente artistice adaugi o notă de diferențiere petrecerii tale în comparație cu altele.

Din ce în ce mai multe persoane auzim în timpul pregătirilor că vor altceva decât festivalul mâncării și respectarea tradițiilor mai mult sau mai puțin.

Momentele artistice bine alese și programate la momentul oportun pot surprinde invitații la nunta in mod plăcut

Exemple de momente artistice potrivite pentru o petrecere de nuntă altfel

 • Dans (modern, popular, latino, etc)

Este unul dintre momentele artistice folosite la nuntă deja de ceva timp, inclusiv, în cadrul nunților din România.

Sunt extrem de multe posibiltăți și idei pe care le poți aplica aici.

Dansul, fie el modern, popular sau inspirat din cultura altei țări (de exemplu: Grecia, Turcia sau Franța) realizat de profesioniști place oricui.

Mirii, familia sau invitații pot face parte din momentul dansului sau nu, în funcție de cum vrei sau cum ai negociat cu trupa de dans.

Momente artiistice pentru nunta - Dans profesionist
 • Interpret solo (saxofon, vioara, flaut etc)

Un moment solo al unui interpret atrage atenția maximă din partea invitațiilor, dar nu trebuie să se suprapună cu formația.

Trebuie neapărat să alegi un artist care folosește alt instrument decât membrii formației prezente.

De asemenea, o altă abordare aici, ar putea fi interpretarea unor melodii într-o limbă străină. Mai ales, în cazul nunților unde invitații sau chiar mirii sunt din țări diferite.

Momente artiistice pentru nunta - saxofon
 • Comediant/Actor

O idee care este mai la începuturi, o veritabilă surpriză a serii pentru o nuntă altfel, ar fi aducerea unui comediant sau a unui actor pentru interpretarea unui moment celebru.

Un astfel de moment artistic te ajută să diversifici programul petrecerii suprinzându-ți invitații prin a-i face să râdă copios.

Invitații se detașează de agitația zilei și uită de problemele personale fiind mai bine dispuși și pregătiți să se distreze,

 • Magician/Iuzionist

Moment bine cunoscut de entertainment în show-urile TV și în industria evenimentelor care începe să-și facă loc în cadrul nunților.

Fiind altceva decât muzică, dans și mâncare aduce diversitate în programul petrecerii, oferind posiblitatea mirilor să mai respire.

Atenția tuturor este îndreptată în altă direcție.

Avantajul acestui gen de invitat special este că el sau ea au posibilitatea de a interacționa direct cu invitații.

Mai mult decât atât, un număr de magie bine realizat este apreciat de persoane de orice vârstă.

moment artistic nunta magic show
 • Ansamblu Folcloric

Poate ca cel mai des întâlnit moment artistic la o nuntă în România. Ca și în celelalte domenii și aici există ansambluri foarte bine pregătite și unele mai puțin apreciate.

Dacă faci alegerea potrivită, în funcție de invitații voștri la nuntă, poate fi folosit ca un moment în care să inviți pe toată lumea la dans.

Atmosfera pe care o creează și repertoriul lor îi ajută să interacționeze mai ușor cu toți invitații, indiferent de vârstă.

 • Striperi profesioniști

Nu te gândi din prima la extreme sau la o reprezentare dezgustătoare.

Dar, dacă stai bine să te gândești ar putea fi o supriză (nonconformistă) pentru invitații la nuntă

Există striperi profesioniști, bărbăți și femei, care dansează sensual și provocator pe melodii bine cunoscute pentru astfel de evenimente.

„Joe Cocker – Leave Your Hat On”, „Touch and go – Tango in Harlem” sau „Straight to Number One – Touch And Go & Kate Moss” sunt doar câteva exemple.

moment atristic la nunta cu striper profesionist
 • Obiceiuri românești sau din alte țări

Sunt miri care nu vor să audă de respectarea obiceiurilor românești. Sunt foarte multe obiceiuri românești pentru nunți, multe dintre ele uitate.

Caută pe internet sau întreabă persoanele mai în vârstă pentru că s-ar putea să găsești unele momente artistice pentru nuntă pe care vrei să le incluzi.

Cum găsesc interpreți de momente artistice pentru nuntă?

 • Caută interpreți pe internet

Cea mai la îndemână metoda este să cauți pe internet intepreți pentru momentul artistic pe care l-ai ales.

Dar, online te poți uita în mai multe locuri, să cauți pe google, să cauți pe facebook, sau să cauți pe forumuri de specialitate.

Atenție, uită-te la recenziile lor pe internet, nu doar pe pagina lor de Facebook sau pe site. Uită-te la comentariile fanilor și cum reacționează membrii trupei.

Caută eventuale apariții în presă sau pe blog-uri de specialitate ale unei trupe care ți-a atras atenția.

Informează-te cu privire la concertele la care au participat și încearcă să iei legătura cu organizatorii.

 

 • Contactează firme de organizări evenimente

Cel mai usor vei gasi daca apelezi la serviciile unei firme de organizari evenimente care bineinteles sun contra cost.

Dar, cunosc mult mai bine si mai in detaliu interpretii si te pot suprinde cum anumite propuneri.

 

 • Solicită recomandări personale

Apelăm întotdeauna la o recomandare personală, așa că de ce ai face excepție de data asta. Bineînțeles, că nu trebuie să acorzi 100% încredere oricărei recomandări, dar e un punct de plecare.

Poți continua acest pas cu cercetarea pe internet ca să fii mai sigur(a) de alegere.

 

Care este momentul potrivit la o nuntă pentru un moment artistic?

Momentele artistice pot fi folosite pentru a întrerupe obișnuita desfășurare a petrecerii de nuntă.

Totodată, astfel de momente pot fi folosite în timp ce invitații iau masa pentru a crea o altă atmosferă.

Momentele de dans, interpret solo sau ansamblu folcloric te pot ajuta să încingi atmosfera și să aduci pe toată lumea pe ringul de dans.

O altă abordare pe care am văzut-o, a fost invitarea unui stand-up comedian pentru începutul petrecerii până ajung toți invitații.

 

Sfaturi pentru buna desfășurare a petrecerii de nuntă

Dacă alegi să adaugi momente artistice la nunta voastră trebuie să comunici acest luru trupei sau DJ-ului care este prezent la petrecere.

Astfel, eviți încurcături, suprapuneri sau situații stânjenitoare în cea mai importantă seară. Nu uita că unele momente au nevoie de muzica lor pregătită.

Ideal ar fi să ai un MC, un moderator, care să facă introducerea trupei/DJ-ului, momentelor artistice, dansului miresei sau altora.

Dacă nu-ți permite bugetul, încearcă să negociezi cu formația sau DJ-ul, să te ajute cu prezentarea celorlalte momente pregătite.

 

Concluzie

Deși aduc un cost suplimentar în costurile oricărei nunți, momentele artistice sunt importante. Au efect de surpriză și de energizare asupra invitațiilor.

Ca să nu influențeze bugetul foarte mult, rezervă serviciile cu mult timp înainte sau chiar solicită o recomandare de la trupă sau DJ.

O petrecere de nuntă, ar trebui să se concentreze pe distracție și nu pe cantitatea sau felurile de mâncare.

Top 20 de melodii pe care le-am include în orice playlist pentru o petrecere de nuntă

Share this post

Comments (3)

 • Mydas Reply

  Am citit articolul si imi place cum e scris – sincer, cred ca e necesar sa educam cu fiecare ocazie pe mirii interesati sa aiba o nunta de pomina. Nu de alta, dar trupe ca a voastra aveti poate sute/mii de nunti la activ, si ei abia o au pe prima :))

  Eu sunt magician la nunti si pe langa serviciile astea, ii mai ajut (gratuit) cu sfaturi, sugestii, idei de jocuri si de activitati care sa le faca nunta cu adevarat memorabila.

  Ma bucur sa vad si alti artisti care nu se ocupa doar de propria „ograda” (si profit), ci vor si sa creasca fenomenul, sa contribuie la nivelul nuntilor din toata tara. Daca sunteti interesati de o colaborare, dati un semn, cred ca ar fi nice 🙂

  12/05/2020 at 14:25
  • Trupa Life On Mars Reply

   Salutare, muțlumim pentru aprecieri și pentru gândurile bune. Lasă-ne un mesaj pe adresa de mail cu datele tale de contact și mai multe detalii despre tine. Cine știe ce ne rezervă viitorul :).

   11/06/2020 at 01:46
 • Mydas Reply

  Am formulat dubiosel acolo „trupe ca a voastra aveti poate”, dar nu mai pot edita :))

  12/05/2020 at 14:26

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Top