Greșeli muzicale de evitat la nunta ta

Greșeli muzicale de evitat la nunta ta

Greșeli muzicale de evitat la nunta ta

Muzica este cu siguran╚Ť─â un aspect pe care nu vrei s─â-l dai peste cap ├«n noaptea nun╚Ťii tale. Chiar dac─â ai o forma╚Ťie de nunt─â care va c├ónta live ╚Öi/sau un DJ care se va ocupa de atmosfer─â ├«n totalitate sau doar ├«ntre reprizele de muzic─â live, exist─â c├óteva lucruri pe care le po╚Ťi face ca s─â te asiguri c─â nunta va avea o coloan─â sonor─â perfect─â. Gafele muzicale sunt u╚Öor de evitat, mai ales dac─â respec╚Ťi momentele importante din seara petrecerii, de la primirea oaspe╚Ťilor, p├ón─â la muzica pentru ultimul dans. ├Än func╚Ťie de alegerile muzicale pe care le faci ╚Öi modul ├«n care abordezi muzica la nunta ta, vei reu╚Öi s─â creezi momentele speciale at├ót pentru voi, c├ót ╚Öi pentru invita╚Ťii vo╚Ötri.

Indiferent dac─â te consideri sau nu un expert ├«n acest domeniu, muzica la orice nunt─â este foarte important─â. Un DJ, o trup─â de cover ╚Öi/sau un artist consacrat poate face diferen╚Ťa dintre o nunt─â clasic─â, plictisitoare ╚Öi o nunt─â de neuitat.

Cele┬ámai frecvente gre╚Öeli muzicale ├«nt├ólnite la nun╚Ťi┬á

 • Respectarea unui singur gen muzical┬á

Este esen╚Ťial s─â iei ├«n considerare toate genera╚Ťiile care iau parte la nunta ta. Dac─â apelezi la un singur gen muzical, o parte dintre invita╚Ťii t─âi vor ├«ncepe invariabil s─â-╚Öi piard─â interesul. Discut─â cu bandul de cover ╚Öi/sau DJ-ul despre persoanele pe care le invi╚Ťi la nunta ta, iar ace╚Ötia o s─â vin─â cu un playlist de nunt─â orientativ, care s─â acopere toate gusturile. Odat─â ce ringul de dans s-a deschis, este bine ca genul melodiilor s─â fie c├ót mai divers, deoarece prea mult─â muzic─â lent─â absoarbe spiritul de petrecere al oaspe╚Ťilor.

 • Trecerea brusc─â de la un gen muzical la altul

Imagineaz─â-╚Ťi c─â invita╚Ťii se bucur─â de un dans lent, elegant, iar momentul se opre╚Öte dintr-o dat─â, fiindc─â a ├«nceput o melodie de muzic─â popular─â. E bine s─â la╚Öi oaspe╚Ťii s─â se bucure de mai multe melodii dintr-un singur gen muzical. De exemplu, o melodie romantic─â nu ar trebui s─â duc─â direct la „Macarena”. Dac─â treci brusc de la un gen muzical la altul, po╚Ťi strica ├«ntreaga atmosfer─â de magie a petrecerii. Din acest motiv, exist─â forma╚Ťii de nunt─â ╚Öi arti╚Öti specializa╚Ťi, care vin cu experien╚Ťa ╚Öi cuno╚Ötin╚Ťele lor pentru a transforma ╚Öi cel mai pasiv public ├«ntr-unul care se simte bine ╚Öi care ├«ncinge ringul de dans.

 • Alegerea unor melodii cu versuri nepotrivite

├Än momentul propunerii unor melodii ├«n playlist, ar fi bine s─â fii atent la versuri ├«nainte. Evit─â muzica cu versuri demne de momente jenante, mai ales c├ónd e vorba de etape importante din seara nun╚Ťii. Redarea unei melodii deloc romantice, dar popular─â pe moment, reprezint─â cea mai frecvent─â gre╚Öeal─â, deoarece nu toat─â lumea va rezona cu aceasta ╚Öi cu at├ót mai pu╚Ťin genera╚Ťiile mai ├«n v├órst─â. ├Än plus, le ar─â╚Ťi respect invita╚Ťilor t─âi dac─â muzica pe care o alegi este una adecvat─â ╚Öi potrivit─â pentru oricine.

 • Alegerea unui c├óntec pentru dansul mirilor prea lung

Dansul mirilor este momentul vostru, pe care probabil l-a╚Ťi preg─âti intens ╚Öi ├«n detaliu. Cu toate acestea, trebuie s─â acorzi aten╚Ťie duratei melodiei alese. Ascult-o ╚Öi pune-te ├«n locul invita╚Ťilor, deoarece o pies─â complet─â mai lung─â de 4-5 minute ├«i va face s─â ├«╚Öi piard─â interesul fa╚Ť─â de momentul vostru. Dac─â ├«╚Ťi place mult o pies─â mai lung─â, o po╚Ťi ├«ntr-una mai scurt─â cu ajutorul DJ-ului. Astfel, te po╚Ťi bucura ╚Öi tu, dar ╚Öi invita╚Ťii t─âi, de acest moment emblematic al serii.

 • Asigur─â-te c─â ni╚Öte profesioni╚Öti verific─â sunetul ├«n loca╚Ťia de nunt─â

Loca╚Ťiile de nunt─â pot s─â prezinte multe limit─âri, cum ar fi spa╚Ťiul scenic, accesul, alimentarea cu energie electric─â ╚Öi multe altele. Este important s─â acorzi suficient timp forma╚Ťiei de nunt─â s─â organizeze ╚Öi s─â efectueze o verificare am─ânun╚Ťit─â a sunetului, pentru a elimina eventualele probleme ├«n timpul petrecerii. Verificarea sunetului ╚Öi timpul de configurare pentru majoritatea trupelor dureaz─â ├«ntre 60 ╚Öi 90 de minute.

De asemenea, dac─â alegi o trup─â cover cu experien╚Ť─â, este posibil s─â mai fi c├óntat ├«nainte ├«n loca╚Ťia aleas─â de tine ╚Öi s─â cunoasc─â deja detaliile tehnice. Mai mult dec├ót at├ót, multe band-uri de muzic─â live vin cu propria echip─â de sunet. Vorbe╚Öte cu ei de la bun ├«nceput ╚Öi asigur─â-te c─â au tot ce le trebuie, dar ╚Öi accesul necesar pentru a asigura un sunet impecabil la nunta ta.

 • ├Änt├ómpinarea oaspe╚Ťilor ├«n t─âcere

Majoritatea invita╚Ťilor vor sosi ├«ncep├ónd cu ora trecut─â ├«n invita╚Ťie ╚Öi chiar ├«nainte, iar muzica trebuie s─â fie o constant─â pe tot parcursul petrecerii. Astfel, a╚Öteptarea p├ón─â la petrecerea propriu-zis─â nu va p─ârea foarte lung─â.

 • Te ├«nt├ólne╚Öti cu forma╚Ťia de nunt─â ├«n ultimul moment

Mai ales dac─â nu i-ai mai auzit ╚Öi nu ai mai participat la o c├óntare live de-a forma╚Ťiei de nunt─â pe care ai ales-o, nu a╚Ötepta p├ón─â aproape de momentulnun╚Ťii s─â discu╚Ťi aspecte importante pentru tine. Nu ╚Ötii cum interpreteaz─â melodiile, c├ót de mult se distreaz─â publicul ╚Öi dac─â sonorizarea sun─â corect? O op╚Ťiune este s─â stabile╚Öti o ├«nt├ólnire fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â cu liderul trupei ├«nainte de petrecerea de nunt─â ╚Öi s─â urm─âre╚Öti, dac─â nu po╚Ťi live, ni╚Öte ├«nregistr─âri needitate pe canalul de YouTube al acesteia, pentru a observa ce se ├«nt├ómpl─â la alte evenimente.

 • Muzica are volumul prea tare

Nunta are momente c├ónd muzica poate fi mai tare, dar ╚Öi momente c├ónd volumul poate fi redus. In caz contrar, oaspe╚Ťii se vor sim╚Ťi deranja╚Ťi, mai ales c─â le-ar fi greu s─â vorbeasc─â ├«ntre ei ╚Öi s─â se bucure de petrecere c├ónd se afl─â la mas─â. P─âstreaz─â nivelul sonor la nivel rezonabil, deoarece nu to╚Ťi invita╚Ťii apreciaz─â atmosfera de club. De asemenea, nu este indicat s─â a╚Öezi oaspe╚Ťii la o mas─â care este prea aproape de difuzoare, deoarece nu va exista niciun confort pentru ei pe tot parcursul petrecerii.

 • Lipsa unui ring de dans

Vrei ca to╚Ťi oaspe╚Ťii s─â se simt─â bine la petrecerea ta? Chiar dac─â nu crezi c─â vor dansa, asigur─â-te ca au unde s─â danseze! Pozi╚Ťionarea meselor ╚Öi scaunelor ├«n fa╚Ťa trupei sau a DJ-ului este cea mai comun─â gre╚Öeal─â. Emo╚Ťiile te pot cople╚Öi rapid ╚Öi sunt ╚Öanse s─â ui╚Ťi de detaliul ringului de dans, dar acord─â mai mult─â aten╚Ťie acestui aspect atunci c├ónd vizitezi loca╚Ťiile pentru nunt─â. Dac─â nu observi niciun spa╚Ťiu destinat dansului, ├«ntreab─â managerul loca╚Ťiei c├ót spa╚Ťiu poate aloca pentru dans, mai ales dac─â ai peste 100 de invita╚Ťi.

 • Nu ai o melodie pentru momentul t─âierii tortului

├Än cele mai multe situa╚Ťii, noul cuplu nu are timp s─â discute momentul tortului, neconsider├óndu-l at├ót de important ╚Öi de aceea las─â aceast─â decizie la nivel de DJ sau de loca╚Ťie. Cu toate acestea, dac─â ├«╚Ťi dore╚Öti o melodie care s─â ├«nsemne ceva pentru voi ╚Öi pentru noua voastr─â via╚Ť─â de familie, po╚Ťi s─â renun╚Ťi la mar╚Öul triumfal ╚Öi s─â vii cu o alternativ─â romantic─â sau energic─â, care v─â place cu adev─ârat.

 • Alegerea melodiilor ├«n ultimul moment

Multe cupluri uit─â de dansurile cu p─ârin╚Ťii lor ╚Öi ├«╚Öi aduc aminte ├«n ultimele s─âpt─âm├óni, chiar ├«nainte de nunt─â. Trebuie ca melodia aleas─â s─â fie una sentimental─â, lent─â, dar care s─â le plac─â ╚Öi p─ârin╚Ťilor vo╚Ötri, deoarece vor pre╚Ťui aceste momente unice pentru totdeauna.

 • Lipsa pauzelor ├«ntre reprizele de muzic─â live

Arti╚Ötii care se respect─â ╚Öi ├«╚Öi respect─â publicul au nevoie de momente de respiro pentru a asigura o interpretare impecabil─â. Dac─â preferi o forma╚Ťie de nunt─â care c├ónt─â live, ia ├«n considerare ╚Öi pauzele dintre reprizele de c├óntat. De asemenea, exist─â momentele ├«n care se serve╚Öte masa ╚Öi alte etape pe parcursul serii, c├ónd muzica live trebuie ├«nlocuit─â cu o muzic─â de fundal, asigurat─â de un DJ.

 • Nu rezervi din timp forma╚Ťia de nunt─â

Dac─â te-ai ├«ndr─âgostit de o trup─â de cover ╚Öi aceasta este disponibil─â chiar pe data nun╚Ťii tale, nu ezita! Sunt ╚Öanse mari ca trupa s─â fie rapid rezervat─â de altcineva, mai ales dac─â este o forma╚Ťie cunoscut─â ╚Öi apreciat─â.

 • Angajezi o forma╚Ťie de nunt─â f─âr─â experien╚Ť─â

O trup─â de cover care nu a mai c├óntat ├«n timpul unei petreceri de nunt─â, s-ar putea s─â nu ╚Ötie cum s─â interac╚Ťioneze cu publicul. Spre deosebire de o trup─â amatoare, o forma╚Ťie de nunt─â profesionist─â ├«╚Öi contureaz─â afacerea ├«n jurul recomand─ârilor ╚Öi recenziilor primite. A╚Öa c─â, fiind profesioni╚Öti, vor lucra din greu ╚Öi la nunta ta pentru a se asigura c─â oaspe╚Ťii se distreaz─â ╚Öi ├«i recomand─â pentru evenimente viitoare.

 • Nu iei ├«n considerare avantajele unei forma╚Ťii de nunt─â

Muzica live ofer─â emo╚Ťiile ╚Öi sentimentele de care nunta ta are nevoie. O forma╚Ťie de nunt─â este capabil─â s─â uneasc─â toate genera╚Ťiile ╚Öi s─â men╚Ťin─â o atmosfer─â pl─âcut─â pe tot parcursul petrecerii. O trup─â experimentat─â poate s─â creezemomente autentice ╚Öi cu adev─ârat magice, pe care voi ╚Öi invita╚Ťii vo╚Ötri nu le vor uita prea cur├ónd.

Toate gre╚Öeli de mai sus sunt foarte u╚Öor de evitat. Trebuie doar s─â nu te gr─âbe╚Öti c├ónd ├«╚Ťi organizezi planul ╚Öi s─â te asiguri c─â nunta voastr─â va fi un eveniment pl─âcut, de care s─â v─â bucura╚Ťi ╚Öi voi, nu doar invita╚Ťii vo╚Ötri. Vrei s─â-╚Ťi c├ónt─âm la nunta ta? Scrie-ne pe contact@lifeonmars.ro sau sun─â-ne la (+4) 0724 545 372! S─â ├«nceap─â petrecerea!

 

Share this post

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Top