Greșeli muzicale de evitat la nunta ta

Greșeli muzicale de evitat la nunta ta

Greșeli muzicale de evitat la nunta ta

Muzica este cu siguranță un aspect pe care nu vrei să-l dai peste cap în noaptea nunții tale. Chiar dacă ai o formație de nuntă care va cânta live și/sau un DJ care se va ocupa de atmosferă în totalitate sau doar între reprizele de muzică live, există câteva lucruri pe care le poți face ca să te asiguri că nunta va avea o coloană sonoră perfectă. Gafele muzicale sunt ușor de evitat, mai ales dacă respecți momentele importante din seara petrecerii, de la primirea oaspeților, până la muzica pentru ultimul dans. În funcție de alegerile muzicale pe care le faci și modul în care abordezi muzica la nunta ta, vei reuși să creezi momentele speciale atât pentru voi, cât și pentru invitații voștri.

Indiferent dacă te consideri sau nu un expert în acest domeniu, muzica la orice nuntă este foarte importantă. Un DJ, o trupă de cover și/sau un artist consacrat poate face diferența dintre o nuntă clasică, plictisitoare și o nuntă de neuitat.

Cele mai frecvente greșeli muzicale întâlnite la nunți 

 • Respectarea unui singur gen muzical 

Este esențial să iei în considerare toate generațiile care iau parte la nunta ta. Dacă apelezi la un singur gen muzical, o parte dintre invitații tăi vor începe invariabil să-și piardă interesul. Discută cu bandul de cover și/sau DJ-ul despre persoanele pe care le inviți la nunta ta, iar aceștia o să vină cu un playlist de nuntă orientativ, care să acopere toate gusturile. Odată ce ringul de dans s-a deschis, este bine ca genul melodiilor să fie cât mai divers, deoarece prea multă muzică lentă absoarbe spiritul de petrecere al oaspeților.

 • Trecerea bruscă de la un gen muzical la altul

Imaginează-ți că invitații se bucură de un dans lent, elegant, iar momentul se oprește dintr-o dată, fiindcă a început o melodie de muzică populară. E bine să lași oaspeții să se bucure de mai multe melodii dintr-un singur gen muzical. De exemplu, o melodie romantică nu ar trebui să ducă direct la „Macarena”. Dacă treci brusc de la un gen muzical la altul, poți strica întreaga atmosferă de magie a petrecerii. Din acest motiv, există formații de nuntă și artiști specializați, care vin cu experiența și cunoștințele lor pentru a transforma și cel mai pasiv public într-unul care se simte bine și care încinge ringul de dans.

 • Alegerea unor melodii cu versuri nepotrivite

În momentul propunerii unor melodii în playlist, ar fi bine să fii atent la versuri înainte. Evită muzica cu versuri demne de momente jenante, mai ales când e vorba de etape importante din seara nunții. Redarea unei melodii deloc romantice, dar populară pe moment, reprezintă cea mai frecventă greșeală, deoarece nu toată lumea va rezona cu aceasta și cu atât mai puțin generațiile mai în vârstă. În plus, le arăți respect invitaților tăi dacă muzica pe care o alegi este una adecvată și potrivită pentru oricine.

 • Alegerea unui cântec pentru dansul mirilor prea lung

Dansul mirilor este momentul vostru, pe care probabil l-ați pregăti intens și în detaliu. Cu toate acestea, trebuie să acorzi atenție duratei melodiei alese. Ascult-o și pune-te în locul invitaților, deoarece o piesă completă mai lungă de 4-5 minute îi va face să își piardă interesul față de momentul vostru. Dacă îți place mult o piesă mai lungă, o poți într-una mai scurtă cu ajutorul DJ-ului. Astfel, te poți bucura și tu, dar și invitații tăi, de acest moment emblematic al serii.

 • Asigură-te că niște profesioniști verifică sunetul în locația de nuntă

Locațiile de nuntă pot să prezinte multe limitări, cum ar fi spațiul scenic, accesul, alimentarea cu energie electrică și multe altele. Este important să acorzi suficient timp formației de nuntă să organizeze și să efectueze o verificare amănunțită a sunetului, pentru a elimina eventualele probleme în timpul petrecerii. Verificarea sunetului și timpul de configurare pentru majoritatea trupelor durează între 60 și 90 de minute.

De asemenea, dacă alegi o trupă cover cu experiență, este posibil să mai fi cântat înainte în locația aleasă de tine și să cunoască deja detaliile tehnice. Mai mult decât atât, multe band-uri de muzică live vin cu propria echipă de sunet. Vorbește cu ei de la bun început și asigură-te că au tot ce le trebuie, dar și accesul necesar pentru a asigura un sunet impecabil la nunta ta.

 • Întâmpinarea oaspeților în tăcere

Majoritatea invitaților vor sosi începând cu ora trecută în invitație și chiar înainte, iar muzica trebuie să fie o constantă pe tot parcursul petrecerii. Astfel, așteptarea până la petrecerea propriu-zisă nu va părea foarte lungă.

 • Te întâlnești cu formația de nuntă în ultimul moment

Mai ales dacă nu i-ai mai auzit și nu ai mai participat la o cântare live de-a formației de nuntă pe care ai ales-o, nu aștepta până aproape de momentulnunții să discuți aspecte importante pentru tine. Nu știi cum interpretează melodiile, cât de mult se distrează publicul și dacă sonorizarea sună corect? O opțiune este să stabilești o întâlnire față în față cu liderul trupei înainte de petrecerea de nuntă și să urmărești, dacă nu poți live, niște înregistrări needitate pe canalul de YouTube al acesteia, pentru a observa ce se întâmplă la alte evenimente.

 • Muzica are volumul prea tare

Nunta are momente când muzica poate fi mai tare, dar și momente când volumul poate fi redus. In caz contrar, oaspeții se vor simți deranjați, mai ales că le-ar fi greu să vorbească între ei și să se bucure de petrecere când se află la masă. Păstrează nivelul sonor la nivel rezonabil, deoarece nu toți invitații apreciază atmosfera de club. De asemenea, nu este indicat să așezi oaspeții la o masă care este prea aproape de difuzoare, deoarece nu va exista niciun confort pentru ei pe tot parcursul petrecerii.

 • Lipsa unui ring de dans

Vrei ca toți oaspeții să se simtă bine la petrecerea ta? Chiar dacă nu crezi că vor dansa, asigură-te ca au unde să danseze! Poziționarea meselor și scaunelor în fața trupei sau a DJ-ului este cea mai comună greșeală. Emoțiile te pot copleși rapid și sunt șanse să uiți de detaliul ringului de dans, dar acordă mai multă atenție acestui aspect atunci când vizitezi locațiile pentru nuntă. Dacă nu observi niciun spațiu destinat dansului, întreabă managerul locației cât spațiu poate aloca pentru dans, mai ales dacă ai peste 100 de invitați.

 • Nu ai o melodie pentru momentul tăierii tortului

În cele mai multe situații, noul cuplu nu are timp să discute momentul tortului, neconsiderându-l atât de important și de aceea lasă această decizie la nivel de DJ sau de locație. Cu toate acestea, dacă îți dorești o melodie care să însemne ceva pentru voi și pentru noua voastră viață de familie, poți să renunți la marșul triumfal și să vii cu o alternativă romantică sau energică, care vă place cu adevărat.

 • Alegerea melodiilor în ultimul moment

Multe cupluri uită de dansurile cu părinții lor și își aduc aminte în ultimele săptămâni, chiar înainte de nuntă. Trebuie ca melodia aleasă să fie una sentimentală, lentă, dar care să le placă și părinților voștri, deoarece vor prețui aceste momente unice pentru totdeauna.

 • Lipsa pauzelor între reprizele de muzică live

Artiștii care se respectă și își respectă publicul au nevoie de momente de respiro pentru a asigura o interpretare impecabilă. Dacă preferi o formație de nuntă care cântă live, ia în considerare și pauzele dintre reprizele de cântat. De asemenea, există momentele în care se servește masa și alte etape pe parcursul serii, când muzica live trebuie înlocuită cu o muzică de fundal, asigurată de un DJ.

 • Nu rezervi din timp formația de nuntă

Dacă te-ai îndrăgostit de o trupă de cover și aceasta este disponibilă chiar pe data nunții tale, nu ezita! Sunt șanse mari ca trupa să fie rapid rezervată de altcineva, mai ales dacă este o formație cunoscută și apreciată.

 • Angajezi o formație de nuntă fără experiență

O trupă de cover care nu a mai cântat în timpul unei petreceri de nuntă, s-ar putea să nu știe cum să interacționeze cu publicul. Spre deosebire de o trupă amatoare, o formație de nuntă profesionistă își conturează afacerea în jurul recomandărilor și recenziilor primite. Așa că, fiind profesioniști, vor lucra din greu și la nunta ta pentru a se asigura că oaspeții se distrează și îi recomandă pentru evenimente viitoare.

 • Nu iei în considerare avantajele unei formații de nuntă

Muzica live oferă emoțiile și sentimentele de care nunta ta are nevoie. O formație de nuntă este capabilă să unească toate generațiile și să mențină o atmosferă plăcută pe tot parcursul petrecerii. O trupă experimentată poate să creezemomente autentice și cu adevărat magice, pe care voi și invitații voștri nu le vor uita prea curând.

Toate greșeli de mai sus sunt foarte ușor de evitat. Trebuie doar să nu te grăbești când îți organizezi planul și să te asiguri că nunta voastră va fi un eveniment plăcut, de care să vă bucurați și voi, nu doar invitații voștri. Vrei să-ți cântăm la nunta ta? Scrie-ne pe contact@lifeonmars.ro sau sună-ne la (+4) 0724 545 372! Să înceapă petrecerea!

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Top