Playlist de Paște în lockdown

Playlist de Paște în lockdown

Sărbătorile Pascale din acest an ne-au surprins într-un moment „altfel”, nou și dificil pentru întreaga umanitate, constrânși să stăm în casă, fără să mai putem călători sau vizita pe cei dragi ca de obicei.

Iar de invitați nici nu poate fi vorba.

Nu trebuie să ne gândim prea mult însă la aceste restricții.

Pentru că stă în puterea noastră să ne organizăm o super minivacanță acasă, în formula restrânsă, în sânul familei sau chiar de unii singuri și să avem niște sărbători de neuitat, de povestit chiar la nepoți.

Așa că, fie că ai început pregătirile de Paște cu primul drob pe care l-ai facut în viața ta, sau în sfârșit ai găsit momentul pentru acel hobby pentru care nu aveai niciodată timp.

Sau poate te-ai așezat deja la masa de Paște după o sesiune reușită de poze, e bine să ai deja pregătită lista ta de melodii preferate ca să îndulcească și mai mult aceste momente (în familie).

De aceea, oricare ar fi opțiunile tale muzicale, noi ți-am pregătit mai jos soundtrackul petrecerii de anul acesta!

Și înainte de toate nu uita să vezi partea plină a paharului: de data asta vei asculta doar ce îți place ție și nu îți mai schimbă nimeni melodia preferată.

Muzică Jazz

Aceasta este o muzică intimă și relaxantă, chiar romantică, potrivită și ca fundal pentru discuții sau care poate completa băutura ta preferată.

Sau, savurată cufundat în fotoliul comod și printre gândurile pe care în sfârșit le auzi cu plăcere.

Acest gen muzical s-a dezvolat în mai multe sub-categorii, unele dintre cele mai apreciate fiind Smooth Jazz sau Swing Jazz.

Kim Waters - Love like this

Best of Swing Jazz

Muzică Latino

Un alt fel de muzică romantică este binecunoscutul latino. Ea exprimă pasiune, senzualitate și erotism. Poate fi ideală pentru cupluri, dar nu numai.

Se poate opta atât pentru genurile noi de latino – cele comerciale și zgomotoase, dar și pentru ceva mai clasic, cum ar fi Buena Vista Social Club, care îmbină mai multe stiluri de muzică din această categorie, cum ar fi Son Cubano, Bolero, Guajira și Danzon.

Aceștia au dus muzică la un alt nivel, iar acordurile lor îți vor trasnforma într-o clipă starea de spirit; nu ai cum să rămâi indiferent când asculți aceste ritmuri.

Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee

Buena Vista Social Club - Chan Chan (Official Audio)

Muzică românească de petrecere

În această categorie intră foarte multe genuri tradiționale și nu numai.

Unele formații s-au profilat încă de la începutul carierei lor muzicale către partea tradițională și au creat un tip de muzică de petrecere modernă, cum ar fi trupa Zdob și Zdub care a combinat genurile Punk-Pop cu muzica populară.

Ce a ieșit? O nebunie muzicală, care te va face sa țopăi ca un apucat prin casă. Atenție la vecini! S-ar putea să le placă.

Zdob și Zdub - Moldovenii s-au născut (official video)

Tot in cadrul acestei sectiuni gasim si muzica populara autentica care are farmecul ei, mai ales in aceste momente de sarbatoare, iar melodiile acestea vor aduce voia buna si energia pentru o petrecere romaneasca asa cum trebuie.

Trandafir de la Moldova - Trupa cover Life On Mars

Vrei, nu vrei, se va trezi cineva care dorește să asculte și “o lautarească”, de aceea e bine să avem la îndemână și așa ceva, dacă tot suntem capitolul acesta.

Recomandăm aici formatia Sukar Colectiv, care a combinat elegant muzica lautarească cu cea modernă, rezultatul fiind unul mai mult decât surprinzător.

Ritmul și acordurile pe care le creează vor avea un impact benefic asupra petrecerii tale, garantat. De ținut minte și pentru la vară!

Pune așadar în playlistul tău de petrecere și câteva melodii de la ei.

Anii 90

Pentru nostalgici aducem în discuție muzica anilor 80 – 90, care include o serie de genuri muzicale, de la Blues, Rock, Pop, Rap, la amestecuri de genul Pop-Rock, Ska, ș.a.

Este plictisitor să îți creezi un playlist doar de rock sau doar de Pop. Un mix de genuri este sugestia noastră.

Te vei trezi fredonând melodii consacrate, iar petrecerea va fi una reușită, chiar dacă ești singur sau doar cu iubitul/iubita.

Majoritatea melodiilor sunt în engleză, iar pentru cei mici este o provocare interesantă si, cu puțin ajutor, vor cânta rapid împreuna cu voi, fiind un bun prilej de a invăța prin joc.

Bruce Springsteen - Born in the U.S.A.

Muzică pentru copii

În foarte multe cazuri la petrecerea de Paște vor fi și copii, pentru care este plictisitor să asculte doar “muzică de oameni mari”. De aceea ne-am gandit să vă amintim ca ar fi bine să existe ceva pregătit și pentru ei.

Se pot crea două petrecereri. Una a adulților și una pentru copii, în camera lor – ar fi indicat să aibă o cameră în care ei să își savureze melodiile preferate jucându-se.

Dacă nu poți sau nu vrei să faci asta, folosește-te atunci atât de playlist-ul pentru cei mari, cât și de playlist-ul celor mici , în așa fel încât să dansați cot la cot și să faceți împreună scheme de dans spre amuzamentul tuturor.

Cu siguranță că cei mici nu vor sta prea târziu în noapte, așa ca mai poți crea și un playlist de povești, pe care să le pui cu 30 de minute înainte de culcare.

Rățuștele mele pe apă s-au dus - Cântece pentru copii | TraLaLa

Trupa Life On Mars

Trupa Life On Mars a adunat de-alungul timpului, pe site-ul lor,  melodii pe care le-au cântat în diverse ocazii, mai ales ca ei au repertoriu vast.

Este fix muzica de petrecere, electrizantă care face pe oricine să se ridice de la masă și să danseze.

Așa că nu uita sa arunci un ochi și pe canalul nostru de youtube pentru inspirație!

Concluzie

Indiferent de preferințele tale muzicale, ideal ar fi ca playlist-ul pe care il pregătești să conțină mai multe genuri.

Astfel, alternează stilurile, pregătește practic mai multe selecții, pentru a avea de unde alege și pentru avea o petrecere de neuitat, indiferent alături de cine te-a surprins în acest an sărbătoarea Paștelui.

Mai multe recomandări muzicale găsești pe blog sau pe canalul nostru de youtube.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Top