Cât te costă să angajezi o formație de nuntă?

Cât te costă să angajezi o formație de nuntă?

Cât te costă să angajezi o formație de nuntă?

Există mai multe aspecte care fac o nuntă să fie de neuitat, dar un ring de dans plin de invitați este cu siguranță unul dintre ele. Muzica la nuntă și atmosfera creată de aceasta reprezintă ingredientul major pentru ca evenimentul tău să fie unul memorabil. În plus, playlist-ul pe care îl creezi tu, DJ-ul sau formația de nuntă are o importanță foarte mare atunci când vine vorba de pregătirea evenimentului, de la primirea oaspeților, la dansul mirilor, până la melodia finală, deoarece va fi primul și ultimul lucru pe care invitații îl vor observa.

O trupă de muzică live, formată din muzicieni cu adevărat talentați, este capabilă să surprindă, să energizeze și să emoționeze publicul. Când alegi o formație de nuntă care va cânta live la evenimentul tău, vei avea parte de mult mai multe beneficii versus varianta unui DJ, iar printre avantaje se numără energia transmisă invitaților, atmosfera creată și modul original de interpretare al melodiilor. Este firesc să-ți dorești o nuntă ca-n povești, dar la fel de normal este ca bugetul nunții tale să nu fie unul nelimitat și să-ți dorești să ții costurile sub control.

Nu știi cât costă o trupă de nuntă? Poți solicita oferte de preț de la mai multe formații de cover sau chiar de la artiști cunoscuți, dar pentru a putea face o comparație corectă, trebuie să iei în considerare mai multe lucruri.

Aspecte care influențează prețul unei formații de nuntă

Ziua și ora aleasă. Sâmbăta este cea mai solicitată și este posibil ca prețul să fie mai mare ca într-o seară de duminică, de exemplu. Dacă alegi să-ți faci nunta mai devreme, prețul poate să fie mai mic, deoarece sunt formații de nuntă care cântă la mai multe evenimente pe seară, dar nu este o regulă. Clarifică toateaceste aspecte de la bun început, ca să nu ai surprize neplăcute.

În general, un band care se respectă nu are cum să se împartă între două locații diferite, decât în cazul în care numărul membrilor este suficient de mare încât să poată acoperi această nevoie. În această situație, lămurește cine va cânta la nunta ta.

Perioada anului. În extrasezon ori la început sau final de sezon, vei observa tarife mai mici, deoarece orice trupă își dorește să aibă programul plin, mai ales când lucrurile se întâmplă cu pasiune și dragoste pentru meserie.

Ca să beneficiezi de cele mai bune oferte, singura regulă este să cauți o formație pentru nunta ta din timp, cu minimum 8-12 luni înainte sau chiar mai devreme, ca să poți să vezi care este prețul în piață și să iei cea mai bună alegere pentru tine.

Numărul de membri ai formației. Cu cât sunt mai mulți membrii în formație, cu atât te va costa mai mult. O formație care are doi vocaliști și mai mulți instrumentiști va suna mai bine versus un singur interpret care cântă pe un negativ, dar prețul va fi mai mare.

Experiența trupei. O trupă cu mai multă experiență te va costa mult mai mult față de o trupă începătoare. Înainte să plătești, verifică cu atenție repertoriul căutând informații despre formația de nuntă aleasă, precum recenzii ale trupei, modul în care comunică pe rețelele de socializare și clipurile de la evenimentele postate pe canalul de YouTube al trupei.

Atenție! Multe formații la început de drum aleg să-și posteze clipuri editate, care nu surprind atmosfera autentică de la evenimentele la care participă. Încearcă să găsești un clip în care se poate observa energia band-ului și reacțiile needitate ale audienței, ca să știi la ce să te aștepți.

Timpul. Majoritatea formațiilor de nuntă taxează pentru un anumit număr de reprize muzicale întinse pe parcursul evenimentului tău. Cum nunta are și momente de respiro, în care invitații iau masa sau socializează, este indicat să respecți indicațiile trupei, pentru că muzica live trebuie dozată corespunzător și niciun artist cu adevărat profesionist nu poate cânta în continuu, timp de 8 ore sau chiar mai mult.

Echipament suplimentar. Dacă formația live furnizează lumini, proiectoare, difuzoare, aparate de fum, scena și chiar DJ-ul care poate întreține atmosfera între etapele de muzică live, toate acestea vor însemna un cost suplimentar. Cel mai bine este să verifici ce este inclus în preț și ce nu. În afară de prezența fizică a trupei, restul echipamentelor sau prezența unui DJ nu trebuie incluse în pachetul obligatoriu al formației de nuntă, ci ar trebui să se poată achiziționa separat, la cerere.

Un alt lucru care trebuie clarificat de la bun început este calitatea sunetului. Muzica live are nevoie de condiții optime, pentru că dacă nu se aude bine, nu merită investiția. În prețul formației de nuntă ar trebui inclusă și echipa de sunet, care să se asigure că muzica din seara nunții se va auzi impecabil.

Distanța. În cazul în care formația ta de nuntă va trebui să călătorească în afara orașului, cheltuielile de transport și de cazare vor însemna costuri suplimentare.

Ce servicii oferă o trupă de nuntă?

Principalul serviciu este că formația de nuntă va cânta muzică live pe tot parcursul petrecerii, în câteva reprize. Dar, o trupă profesionistă poate să vină și cu propriul echipament audio, inclusiv microfoane, difuzoare și sisteme specifice de sunet.

De asemenea, aceasta poate fi angajată pentru a cânta atât în timpul petrecerii, cât și pentru petrecerea de logodnă sau de botez, dacă știi sigur că urmează și aceasta în decurs de câteva luni, un an, în funcție de buget și de nevoi.

O trupă de cover cu experiență poate să ofere pachetul complet, începând cu scenă, lumini etc. La cerere, poate să aducă un DJ și poate să-ți recomande un artist de folclor, deși multe trupe de cover, inclusiv formația Life On Mars, pot interpreta melodii din folclorul românesc în manieră proprie.

Care este prețul pentru o formație de nuntă? 

Fiecare formație de nuntă are o ofertă de preț personalizată, în funcție de numărul de muzicieni de pe scenă, durata interpretărilor, alte servicii solicitate de tine (DJ, aparate de fum, scenă, etc). De asemenea, atenție la ceea ce preferi, deoarece muzica live nu înseamnă doar soliștii, ci și instrumente pentru a obține acel sunet uimitor și de neuitat pe care ți-l dorești. Nu uita și să te asiguri de calitatea sunetului, care trebuie asigurată chiar de trupa care va cânta live la nuntă.

Dacă vei compara costul mediu al unui DJ cu o formație de nuntă, diferența ți se va părea foarte mare. Un DJ poate funcționa singur sau cu un MC, spre deosebire de o formație de nuntă, a cărei echipă este formată din mai mulți artiști care vor cânta live, ceea ce presupune un efort mult mai mare. Până la urmă, o trupă de muzică live va ține un concert special pentru tine și pentru invitații tăi, asigurându-se că toată lumea se simte bine.

În general, prețul este stabilit înainte și nu se lasă bacșiș. Dacă ești mulțumit de prestația formației, cel mai mult îi ajută o recenzie sau o recomandare, mai ales dacă ai prieteni sau cunoștințe care urmează să-și serbeze nunta, botezul sau orice alt eveniment important.

Chiar dacă o formație de nuntă reprezintă o investiție, există modalități de a economisi bani atunci când vrei să apelezi la serviciile uneia:

Caută o formație care îți poate asigura tot echipamentul. Este recomandat să închiriezi o trupă care îți poate furniza tot ce ai nevoie. Acest aspect va reduce costul final al petrecerii, pentru că dacă le închiriezi din altă parte, separat, prețul total poate să fie semnificativ mai mare.

Nu lăsa pe ultima sută de metri planificarea nunții. Mai ales în timpul sezonului de vârf, ofertele pot fi mai mari și opțiunile foarte limitate. O planificare minuțioasă, din timp, te va ajuta să găsești soluția potrivită pentru bugetul și dorințele tale.

Angajează o trupă care poate să-ți ofere și un DJ pentru petrecere. Multe cupluri preferă doar muzica live, însă prețul nu se încadrează în bugetul stabilit. Soluția este să găsești un band care bifează toate preferințele tale, dar care îți asigură și un DJ în momentele de pauză.

Rezervă trupa din timp. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine! În plin sezon de nunți, precum sâmbetele din timpul verii, cele mai bune trupe și cei mai buni muzicieni vor avea programul ocupat.

Implică-te în alegerea melodiilor, dar nu impune un playlist de nuntă strict. Multe formații permit cuplurilor să se implice în selectarea muzicii, dar preferințele unui cuplu este posibil să nu fie potrivite pentru momentele de muzică live.

Cele mai mari greșeli de la nunți sunt strâns legate de muzica nepotrivită, de un playlist rigid, care nu ține cont de atmosferă și de moment. Repertoriul formației îți poate da o idee despre melodiile pe care le vei auzi, dar ține cont că artiștii se vor folosi de experiența lor pentru a le cânta în ordinea potrivită pentru invitații tăi. Cel mai bine este să lași stabilirea playlist-ului în responsabilitatea profesioniștilor, după ce le spui genurile și artiștii pe care îi preferi. În cazul în care-ți dorești anumite melodii, care nu fac însă parte din repertoriu, poți discuta cu DJ-ul să le includă în momente cheie, precum dansul mirilor, tăierea tortului, aruncatul buchetului sau în pauzele reprizelor de muzică live.

Dacă îți place senzația și energia unei trupe de cover și vrei să te simți ca la un concert în ziua cea mare, alege o formație de nuntă care să-ți placă și care, la final, vei simți că și-a dăruit sufletul pe scenă pentru voi și invitații voștri!

Ai nevoie de o formație de nuntă care să-ți cânte și să te încânte? Scrie-ne pe contact@lifeonmars.ro sau sună-ne la 0724 545 372!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Top