Cea mai bună muzică pentru o nuntă ca-n povești

Cea mai bună muzică pentru o nuntă ca-n povești

Cea mai bună muzică pentru o nuntă ca-n povești

În mijlocul pregătirilor, pe lângă flori, tort, rochie, costum, destinație pentru luna de miere sau invitații, cronologia muzicii este foarte importantă pentru succesul evenimentului tău. Cum nunta este una dintre cele mai importante zile, care marcheazăînceputul vostru oficial de cuplu, are nevoie de un ambient muzical perfect, care să celebreze iubirea voastră și să asigure cel mai bun start al petrecerii.

Cu toate acestea, lucrurile nu sunt atât de simple cum par la prima vedere. Muzica pentru nuntă și/sau sortarea playlist-ului creează probleme și devine un subiect intens de discuții și griji. Cele mai multe dintre cupluri au emoții în această privință, pentru că toți își doresc ca muzica aleasă să îi reprezinte și, în același timp, să fie pe placul invitaților. O nuntă la care lumea nu se distrează și nu dansează, nu este considerată o nuntă reușită.

Cum alegi muzica? Ce tip de playlist de nuntă este cel mai potrivit? Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a alege melodiile potrivite pentru o nuntă ca-n povești, pe care le-am învățat și aplicat în experiența noastră ca formație de nunți.

Cum stabilești playlist-ul pentru nuntă?

Muzica este cea care stârnește emoții, aduce energie și creează atmosfera, așa că este esențial să alegi melodii pe placul tuturor. Un playlist perfect de nuntă include mai multe genuri muzicale combinate, o selecție de cântece clasice, hituri moderne și chiar muzică populară.

Înainte de a începe să pregătești o listă cu melodii, există câteva lucruri de care este bine să ții cont. Este destul de complicat să alegi melodiile potrivite, mai ales că ritmul acestora trebuie să fie coeziv și pe placul tuturor. Din acest motiv, începe prin a stabili următoarele aspecte:

DJ sau formație pentru nuntă? Acesta este un prim detaliu la care trebuie să te gândești. Poți alege un DJ, completat sau nu de prezența unor momente live susținute de o trupă cover. În funcție de preferințele tale, unii preferă ca nunta lor să fie conturată de muzica live de calitate, în timp ce alte cupluri, chiar dacă își doresc muzică live, nu au un buget care să le permită să ia în considerare și această opțiune.

Stabilește fondul sonor pentru momentele cheie ale nunții. Fiecare dintre momentele importante, precum: sosirea oaspeților, dansul mirilor, tăierea tortului, ar trebui gândit cu atenție, pentru a se potrivi cu atmosfera pe care vrei să o induci. De exemplu, pentru sosirea oaspeților, este potrivită o melodie sau un playlist de cântece romantice, clasice ambientale. Multe cupluri preferă chiar muzica clasică, în timp ce altele aleg jazz, blues sau muzică veche.

Relația voastră dictează tonul petrecerii. Indiferent de cât timp sunteți împreună, trebuie neapărat să existe o melodie, un artist sau un gen de muzică prin care v-ați conectat la un moment dat. Gândește-te la momentele petrecute împreună. Există o melodie pe care o ascultați mereu când sunteți în mașină? Sau o melodie pe care ați dansat întotdeauna, indiferent de locație? Sau poate există un cântec pe care atunci când îl auzi te duce cu gândul la partenera/partenerul tău. Fiecare cuplu ar trebui să aibă o coloană sonoră care să le celebreze iubirea. În cazul în care chiar nu există, acum e cel mai bun moment să o alegeți împreună și să dansați pe ea la începutul petrecerii.

Citește versurile melodiilor pe care ții neapărat să le auzi la nunta ta. Poate părea un sfat ridicol, dar este esențial să ai o idee despre versurile melodiilor pe care le alegi, înainte de ca DJ-ul să dea „play” în noaptea nunții.Nu vrei să asculți o melodie care cântă despre gelozie, obsesie sau un amant pierdut, char dacă este în vogă. Versurile prea vulgare sunt de evitat, mai ales că vă vor fi alături invitați de toate vârstele, iar seniorii și copiii sunt mai sensibili la conținutul neadecvat.

Alege o temă sau o direcție a nunții tale. Pentru ca playlist-ul să fie coerent, ar fi bine să alegi o temă pentru melodiile tale și o direcție potrivită pe tot parcursul evenimentului. În timp ce lumea este la masă, muzica live nu este indicată. De asemenea, când se servesc feluri tradiționale, precum sarmalele, muzica de fundal poate să aibă accente folclorice, chiar dacă nu ești fanul acestui gen muzical.

Dacă nu ai buget nici măcar pentru un DJ, fie creezi un playlist cu melodii de același gen, cu un tempo similar sau din aceeași perioadă. Este un truc simplu, care va asigura o trecere naturală între diferitele cântece, în timpul petrecerii de nuntă.

Gândește-te cum vrei să se simtă invitații tăi. Desigur, sentimentul principal trebuie să fie „dragoste”, dar vrei ceva atât de calm și liniștit sau vrei și energie și un ring de dans plin? Aici intervine magia muzicii live, deoarece, ca la orice concert, audiența răspunde mult mai bine, mai autentic și distracția e garantată. Niciun DJ nu poate să creeze magia unor artiști care interpretează live melodii iubite de toată lumea.

Creează un playlist surpriză. Dacă dorești puțin mister și suspans în seara nunții tale, te poți decide împreună cu partenerul/partenera să creați fiecare un playlist separat, iar în seara nunții, veți afla la ce melodii s-a gândit fiecare.

Găsește o melodie care să reprezinte felul în care te simți când te gândești la sufletul tău pereche, o melodie pe care o ascultă în continuu și ar fi încântat/ă să o audă sau o melodie care stârnește o mulțime de amintiri plăcute pentru amândoi.

Alege muzică de sărbătoare. Melodiile pe care le sortezi în playlist trebuie să fie ritmice, dansante și potrivite pentru a da startul petrecerii. Nu alege prea multe lente, pentru că riști să induci o stare de oboseală și plictiseală la nivelul invitaților, care vor alege să plece mai repede spre casă.

Caută cât mai mult pentru a te inspira, dar ai încredere în profesioniști. Ține cont că, indiferent de cât de multe știi despre muzică, un profesionist cu experiență va face diferența. O formație de muzică live care cântă în mod constant la nunți, petreceri private și evenimente corporate, știe exact de ce playlist este nevoie pentru a crea atmosfera potrivită în fiecare moment și are capacitatea de a se adapta în timp real nevoilor publicului din fața sa. Dacă alegi să aduci o trupă de cover, lasă-i pe muzicieni să-și facă treaba!

Playlist variat. Nu te limita la un gen muzical! Varietatea este condimentul oricărei petreceri. Profită de toate genurile și epocile diferite de muzică pentru ziua ta cea mare. Acest lucru va mulțumi fiecare invitat, indiferent de generație.

Practic, acesta este motivul pentru care formațiile de cover sunt cele mai apreciate la nunți. Un artist sau o trupă care interpretează propriile melodii nu poate fi pe placul tuturor invitaților, dar un band care interpretează genuri muzicale diferite, va atrage mult mai ușor invitații către ringul de dans.

Adaugă melodiile importante. Când creezi lista de melodii, indicat ar fi să începi cu cele pe care vrei să le auzi în momentele esențiale ale nunții tale. De la sosirea oaspeților, până la primul dans și tăierea tortului, descoperă ce melodii dorești în astfel de momente și apoi poți lucra la completarea listei.

Ia în considerare o formație de muzică live. Muzica live nu se poatecompara cu nimic. Nu există emoție mai puternică ca bucuria pe care o simți atunci când îți asculți melodiile preferate, în timpul unui concert live. Diferențamajoră între muzica live și variantele înregistrare sta în originalitatea abordării muzicale, flexibilitatea și emoția prezentului, transmisă în timp real, de o formație de nuntă.

O trupă de cover care cântă live, vine cu un pachet întreg de emoții și cu un “vibe” aparte. Aceasta știe să se adapteze și să comunice cu publicul, astfel ca fiecare invitat să trăiască la maximum, alături de tine, magia muzicii. Chiar și pentru cei mai pretențioși sau pentru cei mai critici dintre invitați, muzica live acționează ca un magnet către ringul de dans, datorită capacității trupei de a crea atmosfera potrivită pentru fiecare moment în parte, fără să se simtă copleșită de multitudinea de preferințe existente în public.

Este foarte important ca o formație live să se poată adapta din mers, iar acest lucru se întâmplă natural, când trupa este una experimentată. Muzica live elimină momentele de liniște și apatie, unește generații diferite, fiind singura capabilă să schimbe starea de spirit pe tot parcursul petrecerii. De asemenea, conferă o anumită eleganță oricărei petreceri.

În funcție de preferințele voastre, bandul de muzică live poate interpreta și melodii lente, clasice, și melodii energice, pentru ca ringul de dans să fie plin de bucurie.

Chiar dacă o formație de muzică live poate crește puțin bugetul nunții voastre, momentele speciale create de spectacolul live dedicate vouă și invitaților voștri vor rămâne mult timp alături de voi și vor merita investiția.

Ai nevoie de o trupă de cover care să vă cânte la nunta și să vă încânte invitații voștri? Cheamă-ne la nunta ta! Scrie-ne pe contact@lifeonmars.ro sau sună-ne la 0724545372. Să înceapă petrecerea!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Top