DJ sau formație la nuntă? Sfaturi din cei 8 ani de experiență

dj-sau-formatie-nunta Life On Mars (LOM)

DJ sau formație la nuntă? Sfaturi din cei 8 ani de experiență

Muzica la nuntă este de nelipsit! Ajută la creearea atmosferei pentru o ocazie atât de deosebită care de cele mai multe ori, este ținută minte pentru spectacol, dans și distracție.

Bineînteles, muzica pe care o alegi te reprezintă personal și reprezintă și tema nunții tale. Dar ce tip de muzică este cel mai potrivit – un DJ sau o formație la nuntă? Am strâns sfaturi din experiența noastră de peste opt ani de cântat, coordonat și organizat nunți.

Am stat de vorbă cu mirii sau cu invitați, am urmărit alte evenimente și pe alți organizatori. Iată ce ar trebui să știi:

 

Fii atent(ă) la buget

„Ideal ar fi să ai și DJ și o trupă cover la o petrecere de nuntă„, spune basistul nostru, Nicu Avram. „Trupa cântă de obicei trei seturi, cu pauză de jumătate de oră între ele. Iar în acele pauze, DJ-ul preia controlul atmosferei și ține lumea pe ringul de dans”.

Acesta este însă cazul ideal. Nicu amintește în acelaș timp că alegerea finală depinde cel mai mult de bugetul pe care îl ai și ce-ți dorești. „Ambele variante vin cu avantaje majore. Dar e bine să -ți faci ordine în priorități înainte să alegi un anumit stil de muzică”.

Află ce este important pentru tine la organizarea nunții și ce vrei la partea artistică. Astfel, iti vei da seama ce ți se potrivește cel mai bine la partea de muzică.

Noi am mai scris despre buget și ce anume implică angajarea unei trupe cover la nuntă ta în acest articol. Pentru o informație completă și ușor accesibilă, descarcă checklist-ul nostru vizual de aici.

De ce o formație la nuntă?

11151022_10155508250200697_6645785638480223026_n

Formațiile de muzică sunt la mare cerere când vine vorba de nunți mari. Când ai de la 150-200 de invitați în sus, vrei să ai un element artistic care să țină oamenii pe ringul de dans cea mai mare parte a serii. Nicu povestește mai multe:

O formație la nuntă este nota definitorie a zilei tale. Spune multe despre tine, despre cum îți place să te distrezi și creează o legătură puternică între tine și prietenii tăi pe ringul de dans. Pe când un DJ poate schimba stilul muzicii aproape instant, o trupă are un stil propriu„.

Cu toate că Life On Mars este o trupă cover „știm să ne adaptăm cu ușurință mai multor stiluri muzicale, venim mereu cu un aer fresh și un stil original care face toată diferența”.

O formație la nunta ta este ceva mai personal. Te ajută să te diferențiezi ca atmosferă de petrecere, iar invitații își vor aminti ziua aceea ca o experiență unică cu de toate„.

 

Dar un DJ este suficient pentru o nuntă perfectă?

„Am observat că tot mai multe cupluri tinere aleg doar DJ-ul„, amintește Nicu. „În condițiile în care reușești să găsești un DJ care vorbește același limbaj muzical ca tine, este o alegere ideală pentru o nuntă.

Un sistem bun de sonorizare, un playlist atent ales și lumini pentru efecte pot crea o seară memorabilă„.

Sfaturi pentru alegerea unui DJ?

„Folosește recomandări, urmărește-i performanțele la alte evenimente, sau chiar du-te să-l asculți la o petrecere sau într-un club, dacă ai ocazia.

Oferă-i apoi toate detaliile despre eveniment – ce muzică îți place, cine sunt invitații, care este genul de muzică pe gustul tuturor?”.

 

Imnurile ringului de dans

De-a lungul anilor, am învățat că sunt unele piese care prind bine în anumite sezoane, de anumite ocazii și pentru anumite audiențe. Și apoi, sunt acele piese pe care oricând le cantâm, ȘTIM că oamenii se vor aduna pe ringul de dans.

Iar acestea sunt:

Trupa cover Life On Mars – Joan Jett, I love rock’n’roll

Trupa Life On Mars – House Of Pain, Jump around

Formatia Life On Mars – Black Eyed Peas, Let’s get it started

Trupa cover Life On Mars – Kings Of Leon, Sex on fire

Energia muzicală

Ține minte că tu ai trei puncte culminante când vine vorba de muzică la nunta ta„, subliniază Nicu.

Vei vrea să alegi piese care vor contribui treptat la fiecare punct culminant, o pauză ca invitații tăi să-și reîncarce bateriile și apoi vei reveni la următorul, construind treptat atmosfera și repornind petrecerea„.

Un alt lucru la care te sfătuim să fii atent este volumul muzicii. Indiferent dacă îți angajezi un DJ sau o formație la nuntă, muzica trebuie să aibă un volum potrivit – îndeajuns de tare pentru a se simți atmosfera de petrecere, dar îndeajuns de încet pentru a permite invitaților să se audă între ei.

Ce spun oamenii?

„Am vorbit cu mai mulți prieteni, foști clienți și colaboratori despre ce preferă invitații când vine vorba de muzica de la nuntă. Pe când majoritatea preferă să aibp și o trupă cover și un DJ la nunta lor, au fost câteva observații care ne-au atras atenția„.

În primul rând, o trupă are farmec atâta vreme cât poate cânta un mix de genuri muzicale, pentru a mulțumi cea mai mare parte din invitați și garantează prezența pe ringul de dans.

În alte cuvinte, interpretarea și personalitatea trupei joacă un rol foarte important.

Cu toate acestea, când vine vorba de o alegere, cel mai important lucru este ceea ce-ți dorești tu pentru ziua ta cea mare.

Gândește-te la atmosfera pe care o dorești și cât de mult le-ar plăcea invitaților tăi. Astfel vei alege mai usor cea mai bună opțiune pentru tine.

Cauți o formație pentru nunta ta? … Dar un DJ? Noi le oferim pe ambele!
Ia legătura cu noi și îți vom arăta de ce tu și noi facem cea mai bună echipă.

Share this post

Comments (2)

 • Letcă Reply

  Foarte interesanta. O formație bună.

  11/08/2019 at 09:20
  • Trupa Life On Mars Reply

   Multumim mult de tot pentru aprecieri. O sa publicam in curand noi articole, aboneaza-te la blog-ul nostru si n-o sa afli de toate articolele noastre. Cele bune sa se adune!

   20/08/2019 at 12:20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Top