Fotograf de nuntă din București

fotograf de nunta Bucuresti cover

Fotograf de nuntă din București

De ce este important să știi cum să alegi fotograful de nuntă?

Nunta este un moment unic pentru miri. De accea, cu toții investim enorm în pregătirea propriei nunți, având grijă ca fiecare detaliu să fie așa cum ni l-am imaginat dinainte.

Deși muncim atât de mult, tot efortul este doar pentru o zi deosebită, pentru o seară de neuitat.

Ca vraja să nu se oprească odată cu încheierea petrecerii ai nevoie de fotografi și cameramani care prin poze și materiale video crează instantanee care pot transmite atmosfera deosebită.

Doar fotografii experimentați știu care sunt momentele și cadrele perfecte pentru a imortaliza o nuntă, un botez sau orice alt eveniment.

Nu face compromisuri in privința serviciillor de fotografie și a serviciilor video. Va fi evident în albumul foto sau CD-ul pe care vei aduna toate pozele.

Doar având fotografii de super calitate din toate momentele importante vei avea impresia de câte ori le privețti că retraiești acele momente într-o anumită măsură.

fotograf pentru nunta in Bucuresti

Sfaturi în alegerea fotografului de nuntă potrivit

O să fii mândru(ă) de povestea nunții voastre și-ți va face plăcere să le priviți împreună cu familia, prietenii și cei dragi. Să vezi atunci răsete și plânsete!

Alegerea fotografului nu e chiar atât de simplă precum pare la prima vedere. Dar, partea bună este că ai de unde alege.

Ca pentru orice alt serviciu și pentru nuntă ai mai multe surse dipsonibile din care te poți informa:

 • recomandări personale;
 • cercetare online;
 • site-urile asociațiilor profesionale;
 • solicitând spriinul unei firme de organizări de evenimente sau trupe cover.

Ca să te asiguri că faci alegerea potrivită pentru tine, îți recomandăm să folosești cel puțin 2 din cele 3 modalități de informare.

Poți folosi informațiile adunate de noi despre fotografi de nuntă din București și să-l alegi pe cel/cea care-ți place cel mai mult.

Există firme care oferă atât servicii de fotografie cât și video, sau doar una dintre ele.

Indiferent de ce vei alege, asigură-te că vei beneficia de ambele tipuri de servici pentru a avea amintirile perfecte.

Totodată, există site-uri de specialitate unde găsești în acelaș loc mai mulți fotografi profesioniști din orice oraș, nu doar din București, cu recenzii ale clienților din trecut cum ar fi: Fotografi-Cameramani sau Wedding Staff.

Cât costă un fotograf de nuntă în București?

În funcție de experiența fotografului, durata evenimentului sau numărul de invitați la eveniment prețurile pentru serviciile de fotografie variază foarte mult de la 500 de euro la 1.500 de euro.

Dacă nunta are loc în altă locailitate decât București vor fi necesare costuri suplimentare cu cazarea și transportul fotografiilor.

În cadrul unei nunți sunt mai multe momente pe care ar trebui să le surprinzi cel puțin în fotografii:

 • Logodna (save the date);
 • Cununia civilă (Primărie);
 • Cununia Religioasă (Biserica);
 • Sesiunea foto a mirilor;
 • Pregătirea mirilor;
 • Petrecerea;
 • Trash the Dress.

Lista fotografilor de nuntă din București care nouă ne-au plăcut

Marius Nicolae Photography – Life in Pictures

Un site complet pentru un fotograf profesionist:

 • servicii de complete de fotografie și video pentru momentele importante de viața familiilor;
 • cabină foto;
 • portofoliu personal;
 • albume foto tipărite sau digitale;
 • blog;
 • prețuri și pachete speciale;
 • zona dedicată clienților cu acces resctricționat pe parolă pentru poze.

Sedințele foto ale lui Marius în special cu copii sunt formidabile. Efectiv uitându-te la poze simți acea bucurie pură și inocentă a copilului. Fascinant!

Dacă vrei să vezi mai multe poze de-ale lui intră pe site la sectiunea portofoliu sau îl găsești pe aproape toate platformele de social media.

Pe lângă realizarea albumului foto, Marius te poate ajuta cu realizarea unor invitații, mărturii sau magneți de frigider cu un design personalizat.

sedinte-foto-copii-fotograf-Marius-Nicolae-Bucuresti
Foto: Marius Nicolae Photography

Mihai Trofin Photography 

Crearea de imagini frumoase este ceva de care sunt profund pasionat de ani de zile și asta îmi ocupă 98% din timp […] Primul contact cu fotografia a fost la o vârsta fragedă, când tatăl meu mi-a incredințat aparatul foto, oferindu-mi ocazia să văd lumea dintr-o altă perspectivă“.

Imaginile capturate de mine sunt cele care surprind naturalețea sentimentelor de care dau dovada clienții mei, reușind astfel să redau în acestea emoțiile pe care le au în ziua celui mai important eveniment din viața lor”.

„[…] Sunt încântat de capturarea momentelor spontane și semnificative care alcătuiesc viața noastră, clipe ce nu pot fi reluate sau întrerupte”.

Mihai deși nu are cel mai dezvoltat site, fotografiile lui compensează. Vezi secțiunea de Portofoliu și o să te lămurești foarte repede: www.mihaitrofin.ro

Mihai-Trofin-Fotograf-Nunta-Bucuresti
Foto: Mihai Trofin Photography

Ștefan Wedding Photography 

Ștefan este un istoric-fotograf. Te întrebi ce inseamna?

Are un stil personal, îi place să facă în mare parte foto-jurnalism, “pentru că îmi place să documentez ziua nunții, exact așa cum se defașoară ea, vreau să surprind dragostea din privirile celor pe care îi fotografiez, fără să alterez emoția și încărcătura momentului”.

Din acest motiv, Ștefan face doar fotografie de nuntă, fotografie de botez și sesiune foto pentru familie și copii.

Această calitate aparte a lui Ștefan se regaseste în poze și nu că spunem noi așa, ci o spun concursurile de specialitate prin premiile acordate lui Ștefan.

Site-ul are și o zonă dedicată clienților de unde aceștia pot descărca pozele sau le pot trimite mai departe către invitați.

Fotograf-de-nunta-Bucuresti Stefan-Drasca
Foto: Ștefan Wedding Photography - Poza premiată

McFoto

Mihai și Andreea Simion formează echipa de fotografi din București a McFoto.

Ei te pot ajuta cu sesiuni foto pentru difierite ocazii, nu doar cele bine cunoscute: nuntă, botez sau petrecere onomastică.

Secțiunea Before/After de pe site-ul lor merită văzută. Folosind un artificiu tehnic cei doi tofografi au reușit să scoată în evidență foarte bine ce înseamnă prelucrarea unei poze.

Pe pagina de albume foto găsești materiale video în care sunt prezentate albumele deja realizate și tipărite pentru a-ți face o idee clară despre rezultatul final.

Mcfoto - Fotograf de nunta Bucuresti
Foto: Mcfoto

Cromatica Photography

Un cuplu de doi oameni frumoși formează echipa din spatele Cromatica Photography.

Irina Groza și Robert Trică premiați de a-lungul timpului de către asociatii profesionale de fotografi cum ar fi FearLess Photographers sunt un exemplu pentru lucruri făcute din pasiune.

În cadrul secțiunii Albume de pe site-ul lor găsești mai bine de 25 de modele diferite de albume de poze de la diferite nunți sau botezuri.

Câteva surprize plăcute poți găsi la secțiunea proiecte, unde Irina și Rober au acceptat alte provocări.

Cei doi se concentrează pe evenimentele personale din viața unui om: nuntă, notez și asta se vede în toate pozele pe care le fac.

Cromatica Photography - Irina Groza
Foto: Cromatica Photography - Irina Groza

Mihai Zaharia Photography

Mihai și Daniela Zaharia sunt și ei 2 fotografi soț și soție. Mihai a fost premiat și este membru în cadrul mai multor organizații profesionale de fotografi atât la nivel intern cât și la nivel internațional.

Concentrându-se pe nuntă, botez, petrecere onomastică sau alte momente importante din viața unei familii a reușit să se facă remarcat pe segmentul de fotografie de nuntă.

În prezent Mihai este membru al Fearless PhotographersInternational Society of Professional Wedding PhotographersWedding Photography SelectWeddingstaffFotografi-Cameramani.

Au un sistem ușor de folosit pentru transmiterea pozelor către miri și alte persoane interesate cu acces controlat pe bază de parolă.

Astfel, diseminarea fotografiilor după nuntă este mult mai ușoară. Totodată, ai posibilitatea de a opta pentru slideshow cu cele mai reușite poze.

Dacă preferi albumele tradiționale, Mihai și Daniela te pot ajuta cu tot ce ai nevoie pentru a-l tipări exact așa cum îți dorești.

Fotograf de Nunta Bucuresti Mihai Zaharia
Foto: Mihai Zaharia Photography

Ionut Draghiceanu Event Photography

Ionut și Denisa Draghiceanu sunt fotografi, iar împreună cu Ovidiu Sârbu (videograf) îți pot construi amintirile perfecte de nuntă. Dacă vrei poți opta și pentru altcineva să filmeze cele mai importante momente.

Chiar merită să vizitezi site-ul lor pentru a-ți face o idee despre tirpurile de servicii de fotografie pe care le poți solicita pentru nunta voastră și prețurile aferente.

Imediat după eveniment, Ionuț crează un mic rezumat în 30 de fotografii pentru a liniști curiozitatea mirilor și invitatilor de a vedea cum au ieșit în poze.

Draghiceanu Photo - Fotograf de nunta Bucuresti
Foto: Draghiceanu Photo

Iustin Ichim – Your Wedding Story

Iustin este fotograf profesionist pentru evenimente, iar împreună cu colaboratorii săi pe fotografie și video reușește să creeze instantanee impresionante.

Ceea ce ne-a atras atenția la Iustin este diversitatea de modalități prin care reușește să-și pună în valoare pozele.

Secțiunea de Albume este ablsolut genială. Conține zeci de modele tipărite deja și fotografiate. De asemenea, găsești și un material video cu prezentarea unui album complet.

Ai posibilitatea de a alege între album foto tipărit sau digital. Gândește-te bine înainte de a alege, nu doar prin prisma costurilor, dar și în ce format crezi că va rezista o perioadă mai lungă.

Au o colecție foarte frumoasă de montaje video de la nunți care merită vizionată chiar și pentru ‘a fura’ idei.

Astfel, pe lângă serviciile foto clasice pentru o nuntă: save the date, primărie, biserică etc și „ședințe foto în studio, Iustin te poate ajuta cu prezentarea unor fotografii în timpul nunții pe ecran de proiecție, printare fotografii în timpul nunții (minilaborator foto)”.

Deși este din București, face deplasări în multe alte orașe din țară.

Iustin Ichim - Fotograf de nunta Bucuresti
Foto: Iustin Ichim

SoulSeeker, Marius, este un fotograf profesionist din București pasionat de fotografie, videografie și grafică.

După cum îi spune și numele, SoulSeeker are ambiția de-a sa creea imagini cu un puternic impact emoțional, cu oamenii pe care îi iubim și cu vremurile bune pe care le-am petrecut împreună.

Mă dedic fotografiei și videografiei de eveniment (nuntă, botez, cununie civilă, petreceri, etc.), deoarece îmi place să surprind imagini emoționante și organice din viața ta. Îmi place să capturez emoțiile în pozele mele și sunt foarte atent la oamenii din jurul meu”.

Avantajul de-a lucra cu SoulSeeker este că este unul dintre foarte puținii, dacă nu chiar singurul care promite transmiterea pozelor într-un termen de maxim 7 zile de la evenimentul respectiv.

soulseeker-fotograf-nunta-Bucuresti.jpg

Concluzie

În cadrul fotografiei există mai multe sub specialități: fotografie de produs, fotografie de familie, fotografie business (portret) și multe altele.

Când ești în cautarea un fotograf pentru o nuntă în București sau oriunde în altă parte începe prin a căută acei fotografi cu experiență pe evenimente de tip nuntă.

Nu doar evenimente în general.

Un astfel de fotograf are experiența necesară și știe foarte bine cum se desfașoară o nuntă. Doar un fotograf experimentat reușește să surprindă cele mai importante momente din cele mai bune cadre posibile.

Pentru a avea un album foto reușit trebuie să combini într-un ehcilibru perfect poze ‘organizate’ și pozele realizate pe nepregătite, care reușesc să surprindă și să transmită privitorului, emoția momentului.

Ai grijă cum alegi. Îți recomand să evaluezi în funcție de portofoliu de fotografii, de experiență, de recomandări, de serviciile disponibile.

Atenție mare!

Dacă alegi să lucrezi cu companiile care oferă mai multe servicii și deci cu care ai putea negocia costul final, s-ar putea sa ai de pierdut.

Niciodată nu vor fi la fel de buni comparativ cu cei specializați pe un singur domeniu: fotografie, video sau sunet.

Un alt aspect important de luat în seamă atunci când contractezi astfel de servicii este persoana desemnată pentru evenimentul tău.

Unele companii prezintă cele mai bune poze online și la nuntă în funcție de bugetul pe care îl ai, trimit pe cineva mai experimentat sau nu.

Share this post

Comments (7)

 • Casa Anke Reply

  Foarte fain articolul. Chiar este important sa-ti alegi un fotograf de nunta bun pentru ca el trebuie sa stie cum sa surprinda cele mai frumoase momente ale evenimentului.

  12/09/2018 at 02:44
  • Life On Mars Reply

   Mulțumim pentru feedback. În continuare actualizăm acest articol periodic incercând să-l facem cât mai bun. Cele bune!

   13/09/2018 at 11:35
 • Fotograf Reply

  Noi va felicitam pentru initiativa! Sfaturile dumneavoastra sunt foarte utile pentru viitori miri. Ne bucuram sa aflam despre Life On Mars ca face recomandari utile cu privire la fotografii de nunti! Toate cele bune.

  10/10/2018 at 10:43
  • Life On Mars Reply

   Mulțumim mult pentru aprecieri. Poate colaborăm într-un viitor articol. Cele bune să se adune 🙂

   12/10/2018 at 01:37
 • Irina Reply

  Printre primele decizii pe care trebuie sa le iei atunci cand vine vorba de organizarea unei nunti se afla si alegerea fotografului. Eu am avut norocul ca la nunta mea sa am un fotograf profesionit din Bucuresti care mi-a facut creat cele mai frumoase amintiri.

  16/10/2018 at 15:48
 • Life On Mars Reply

  Bună Irina. Mulțumim că ai împărtășit cu noi experiența ta. Ne poți recomanda fotograful cu care ai lucrat în privat pe e-mail sau pe Facebook? Cele bune! 🙂

  19/10/2018 at 11:37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Top